Počinju “Dani Srbije u Srpskoj”

Manifestacija “Dani Srbije u Srpskoj” biće večeras svečano otvorena u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Svečanom otvaranju, koje je zakazano za 20.00 časova, prisustvovaće predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, pomoćnik ministra za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture Srbije Asja Drača Muntean, te upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić Kominac.

Nakon ceremonije otvaranja Manifestacije, koja traje do 24. oktobra, biće odigrana predstava “Ko to tamo peva” u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta iz Beograda.

Program “Dani Srbije u Srpskoj” biće nastavljen sutra koncertom Kvarteta Beogradske filharmonije u Domu kulture u Bratuncu, dok je dan kasnije predviđen nastup Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metonije “Venac”, koji će nastupiti u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju.

Ansambl “Venac” nastupiće u nedjelju, 13. oktobra, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, a istog dana u Kulturnom centru u Trebinju biće održan koncert Kvarteta Beogradske filharmonije.

“Dani Srbije u Srpskoj” biće nastavljeni 16. oktobra koncertom Srbskih pravoslavnih pojaca u Kulturnom centru Trebinje, a 18. oktobra u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini.

Završni čin manifestacije biće u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci gdje će 24. oktobra biti otvorena izložba Galerije Matice Srpske – “Evropski fenomeni”.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić izjavio je ranije Srni da je manifestacija “Dani Srbije u Srpskoj” nastavak dobre i plodonosne saradnje između Srbije i Republike Srpske u svim segmentima.

“Ovog puta tema je kultura i Srbija će se predstaviti Srpskoj sa osam izrazito vrednih kulturnih događaja u nekoliko gradova”, istakao je Nikolić.

Organizatori “Dana Srbije u Srpskoj” su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije uz podršku Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci.

(Srna)

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos