Bavarska vlada odlučna u borbi protiv ekstremizma

Na današnjoj sjednici Vlade Bavarske donjeti su zaključci koji se odnose prije svega na pitanja bezbjednosti i borbe protiv desničarskog ekstremizma.

Vlada poručuje da Bavarska državna vlada čvrsto stoji uz bok jevrejskim zajednicama, poručujući između ostalog da su Jevreji vijekovima oblikovali život u Bavarskoj, te da je Bavarska njihov dom. Jevrejsko-hrišnski kanon vrijednosti temelj je našeg suživota u demokratiji, slobodi i miru. Za bilo koji oblik ekstremizma, antisemitskih osećanja i struje u Bavarskoj nema mesta. Nehumani antisemitski napad na sinagogu u Halleu a.s. d. Saale je duboko nas je pogodio. Državna vlada odaje počast žrtvama napada i preduzima sve potrebne mjere kako bi zaštitila jevrejske institucije u Bavarskoj i garantovala sigurne molitve, sigurne događaje i siguran život.

Da bi poboljšala zaštitu jevrejskih institucija, državna vlada će obezbijediti još tri milijuna eura kao posebna sredstva. To će omogućiti razvoj tehničkih mjera zaštite, poput video nadzora ili sigurnosnog standarda prozora i vrata. Već u aprilu 2015., sinagoge i centri u zajednici uspostavili su program s posebnim sredstvima u iznosu od deset milijuna eura za građevinske radove i tri milijuna eura za mjere tehničke sigurnosti u svim objektima.

Zaštitne mjere jevrejskih institucija od strane bavarske policije do daljnjega su bile prilagođene kako bi mogle odgovarati izazovima. Policija će takođe ići u jevrejske institucije u Slobodnoj državi kako bi ponovno procijenila njihovu ranjivost. Procjena sigurnosne situacije je u toku od slučaja do slučaja. Uključeni su i uvidi vlasti poput Federalne kancelarije za kriminalističku policiju i tijela za ustavnu zaštitu. Uz to, policija pruža redovna savjetovanja i razgovore o sigurnosti i savjete o tehničkoj prevenciji i sigurnosti.

Vlada će takođe dati doprinos jačanju borbe protiv desničarskog ekstremizma (Progon zločina iz mržnje na Internetu / Razvoj preventivnog rada)

Kako se navodi u saopštenju, Bavarska se zalaže za zajedničke vrijednosti, za toleranciju, poštovanje i kulturnu različitost. Borba protiv svake vrste ekstremizma, posebno desničarskog ekstremizma, ima najveći prioritet za bavarsku državnu vladu. Država i društvo imaju jednak izazov da se suprotstave bilo kakvom obliku netolerancije, ksenofobije i rasizma. Borba protiv desničarskog ekstremizma pojačana je širokim paketom mjera.

Izeđu ostalog, bavarska Državna kancelarija za zaštitu Ustava pomnije proučava identifikaciju pojedinaca koji su orijentisani na nasilje i desničarskih ekstremističkih mreža na Internetu. U tu svrhu proširiće se internet istraživanja i još više pojačati borba protiv zločina iz mržnje na Internetu, takozvane “postove mržnje”, koje će zaštita Ustava i policije još intenzivnije provoditi. Kako bi osvijetlili tamno polje u sceni, intenzivirani su već započeti projekti analize. Između ostalog, glumci “Nove desnice”, takozvane mješovite scene s rokerima i huliganima, kao i desničarska ekstremistička muzička i borilačka scena, sve više dolaze u fokus. Državna vlada već je prilagodila ovlašćenja za internet pretragu i nadzor telekomunikacija tako da bezbjednosne vlasti u Bavarskoj i dalje mogu djelovati u krivičnom progonu uprkos novim tehnikama digitalnog šifovanja.

Na saveznm nivou, Bavarska poziva na proširene postupke pregleda od strane oružanih vlasti. Ubuduće bi nadležna tijela trebala uključiti i zaštitu ustava u test pouzdanosti, osim nadležne policijske uprave.

Pored dosljednoga krivičnog progona, na prevenciji je i državna vlada. Kao rezultat toga, desničarski ekstremistički i antisemitski misaoni obrasci i akcije trebali bi u početku biti spriječeni. Važni akteri u prevenciji desničarskog ekstremizma su bavarski informativni centar protiv ekstremizma, Kasncelarija za koordinaciju zemlje “Demokracija! Bavarska protiv desničarskog ekstremizma “, kao i regionalni povjerenici za demokratiju i toleranciju, koji rade zajedno s mnogim državnim i civilnim organizacijama.

Bavarska, takođe, odlučno i dosljedno provodi mjere protiv antisemitskih zločina /Potrebno je jasno spomenuti antisemitske zločine u krivičnom zakonu / Vlada odlučuje o inicijativi Saveznog vijeća

Bavarsko pravosuđe provodi borbu protiv antisemitskih krivičnih djela odlučno i dosljedno. Antisemitske uvrede nisu usmjerene samo protiv pojedinca, već su napad na sve ljude jevrejske vjere i liberalnog društvenog uređenja. Antisemitski akti trebali bi zastrašiti, diskriminirati i isključiti. Kao rezultat toga, oni imaju posebnu društvenu dimenziju i narušavaju koheziju. Kako bi postavili daljnji jasan signal u borbi protiv antisemitizma, posebnu težinu antisemitskih krivičnih djela treba u budućnosti naglasiti više u krivičnom zakonu. U tu svrhu, vlada Bavarske uvodi prijedlog zakona u Savezno vijeće.

Do sada su djela motivisana antisemitizmom, zabilježena pod generičkim izrazom „nečovječno“ u § 46 StGB. U budućnosti bi se kao posebna tačka kazne trebali spomenuti antisemitski motivi. Cilj je poštena oštra kazna. Bavarska šalje jasan signal protiv isključenja i mržnje, navodi se u saopštenju bavarske vlade.

(TSD-TV)

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos