Rat u Evropi spriječiti ujedinjenjem

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini izjavila je danas da će Evropa biti snažna globalna sila samo ukoliko se završi posao na stabilizaciji kontinenta i da izbijanje rata postane nemoguće na području cijelog Starog kontinenta.

Ona je u svom govoru na Univerzitetu u Oksfordu istakla da kada bi pomenula da u Evropi vlada mir skoro 70 godina, uvijek je neko podsjeti na to da su ratovi na Balkanu okončani prije nešto više od 20 godina.

“Da bi rat postao nemoguć unutar našeg kontinenta, neophodno je da ujedinimo Evropu i da Balkan dovedemo unutar EU”, naglasila je Mogerinijeva.

Mogerinijeva je podsjetila na uspjehe ostvarene u proteklim godinama poput sporazuma između Grčke i Sjeverne Makedonije, te da su reforme sprovedene širom regiona, uprkos problemima u razgovorima između Beograda i Prištine.

Prema njenim riječima, u regionu vlada nova osviještenost kako među liderima tako i narodima da je međusobna saradnja mnogo bolja od sukoba.

Ona podsjeća i da je to osnovni princip koji se nalazi u samom korijenu prvih koraka ka EU, nakon Drugog svjetskog rata.

(Srna)
Foto: youtube/printscreen

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos