Ne ili zapad ili istok,već pragmatična saradnja

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je nadu da Evropska unija neće zameriti Srbiji na potpisivanju trgovinskog sporazuma sa zemljama Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i ocenio da stav EU “ili istok ili zapad” ne vodi u pravom smeru.

Medvedev je podsetio da će 25. oktobra u Moskvi, u prisustvu srpske premijerke Ane Brnabić, taj sporazum biti potpisan.

“Ne treba saradnju usmeravati na ”ili – ili”, ne treba reagovati na ideološke obmane i klišee i biti protiv takvog destruktivnog pristupa, nego razmišljati pragmatično i razvijati pragmatičnu saradnju”, poručio je Medvedev u Skupštini Srbije i dodao da je Rusija protiv konfliktnog pristupa.

Potpisivanje sporazuma sa EAEU za Srbiju znači pristup tržištu od 180 miliona ljudi, da će izvoz pojedinih srpskih proizvoda na tom tržištu biti liberalizovan, ali i da će to učiniti Srbiju privlačnijom ruskim i ostalim investitorima iz Evroazije.

“Sa našim partnerima mi gradimo Evroazijsku uniju, koja se zasniva na ravnopravnosti i poštovanju interesa jednih drugih. Međutim, Evroazijska unija nije zatvoren klub, već smo otvoreni za saradnju i sa drugim zemljama”, rekao je Medvedev.

Kaže da su partneri iz EU odbacili saradnju sa Rusijom.

Rusija zbog toga ne tuguje, ali je to ostavilo posledice na rešavanje brojnih zadataka u Evropi i na ekonomiju, zbog čega su izgubljene milijarde evra koje se ne mogu povratiti, zaključio je Medvedev.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos