Nemački ministar: Dobra pozicija Srbije ka EU

Nemacki ministar Peter Altmajer/foto: Tanjug

Nemački ministar privrede i energetike Peter Altmajer nije danas direktno odgovorio na pitanje novinara da li će Kosovo biti uslov za članstvo Srbije u EU, ali je istakao da Srbija ima dobru poziciju, nekoliko težih problema, poput KiM, ali da je važno da se “ništa unapred ne određuje”.

“Srbija ima veoma dobru poziciju. Ima i nekoliko težih problema koje treba rešiti, uključujući Kosovo, ali je važno da se ništa ne određuje unapred, već da se o tome razgovara”, rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je konstatovao da je Crna Gora najviše napredovala na putu ka EU, jer je, podseća, prva i krenula, ali da se nada da će Srbija to nadoknaditi.

“Mi želimo u svakom slučaju da tokom našeg predsedavanja EU damo doprinos. Vidimo Srbiju kao našeg prijatelja, i dalje ćemo vas podržavati. Tako je bilo kada je reč o viznoj liberalizaciji, tako je i što se tiče procesa pregovora i tome da mlade generacije dobiju optimizam kada je reč o budućnosti”, rekao je Altmajer.

Vučić se nadovezao na odgovor nemačkog ministra, komentarom da on obično daje konkretne odgovore i dodao:

“Altmajer pokazuje kako pametni političari odgovaraju”.

(Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos