Danas počinje “Pozorišni Kustendorf”

Takmičarski dio 4. “Pozorišnog Kustendorfa” reditelja Emira Kusturice otvoriće danas predstava “Kiseonik” Ivana Viripajeva, u izvođenju studenata Akademije umetnosti iz Novog Sada.

Na istoj sceni, u okviru takmičarskog programa u 22.30 časova predstavu Frederika Zontaga “DŽordž Kaplan” izvešće studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, a u ponoć je predviđen muzički program u baru “Prokleta avlija”.

Sutra, drugog dana ove pozorišne manifestacije, u 12.00 časova u takmičarskom programu predstaviće se studenti Državne pozorišne akademije iz Jaroslavlja u Rusiji koji će odigrati predstavu “Čehov.nekst”.

Prema programu 4. “Pozorišnog Kustendorfa”, sutra u 14.00 časova u amfitetaru “Noam Čomski” biće održana panel-diskusija o temi “Pozorište u društvu spektakla”, a moderator će biti proslavljeni srpski i svjetski reditelj Emir Kusturica.

u 17.00 časova na sceni “Prokleta avlija” u takmičarskom programu predstaviće se studenti poljske Filmske akademije iz Lođa se pozorišnim komadom “Cijena života” Martine Majok, dobitnice Pulicerove nagrade, a u revijalnom programu nastupuće Beogradsko dramsko pozorište koje će izvesti predstavu “Moje dijete”, Stojana Srdića.

Dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja ovogodišnjeg 4. “Pozorišnog Kustendrofa” planirana je u 23.15 časova na sceni “Prokleta avlija”.

Pozorišna manifestacija je i ove godina zadržala internacionalni karakter tako da su u studentskom takmičarskom programu četiri predstave koje se nadmeću za nagradu “Zlatni list” – dvije iz Srbije i po jedna iz Rusije i Poljske.

Selektor Festivala, kao i prethodnih godina, je reditelj Milan Nešković, koji iza sebe ima niz uspješnih predstava na scenama najeminentnijih pozorišta u Srbiji.

On je ranije rekao da je selekcija bazirana na odnosu pojedinca i društva i problemima sveprisutnog nedostatka empatije.

“Sve predstave se bave osobama koje se nisu snašle u društvu pojedinaca i tragaju za sobom i svojim identitetom, kao uostalom i pozorište”, rekao je Nešković.

Ovogodišnji pozorišni festival održava se pod sloganom “Društvo spektakla” i pokušaće da odgonetne mjesto i ulogu pozorišne umjetnosti u aktuelnom društvu u kojoj je spektakl u osnovi svega, te predstavlja ne samo osnovni element razonode, već i vladajući oblik života, rekli su ranije organizatori.

Organizator ove dvodnevne manifestacije je “Rasta internacional”, uz podršku kompanije NIS koja je i ove četvrte godine generalni sponzor “Pozorišnog Kustendorfa”.

Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, sa posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS, koji se realizuju pod sloganom “Budućnost na djelu”.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos