Srbi spremaju protest ispred Savjeta ministara

foro: printscreen/srna

Srpski predstavnici zapadnokrajiških povratničih opština spremni su da naprave kampove ispred Savjeta ministara u Sarajevu ukoliko bi došlo do izmještanja migranata iz Bihaća u selo Medeno Polje, kod Bosanskog Petrovca, upozorio je srpski delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta.

“Ako bi do toga došlo, srpski predstavnici vlasti u ovim opštinama spremni su da pozovu stanovnike Drvara, Glamoča, Bosanskog Petrovca, Grahovo da se u kolonama upute prema Savjetu ministara u Sarajevu i da tamo naprave svoje kampove, pa neka vlasti na nivou BiH vide kako da riješe krizu”, rekao je Broćeta novinarima nakon sastanka u Medenom Polju srpskih predstavnika u FBiH.

On je istakao da srpski predstavnici vlasti u ovim opštinama ne smiju dozvoliti da vjekovna srpska područja postanu predmet trgovine sitnih interesa.

“Razumijem sarajevsku politiku da ih nije briga za srpsko stanovništvo u zapanokrajiškim opštinama, ali ne mogu da razumijem srpske predstavnike u Savjetu ministara u tehničkom mandatu da ovo mogu da dozvole”, rekao je Broćeta.

On je poručio da predstavnici srpskih povratničkih opština u zapadnoj Krajini neće dozvoliti da se premiještaju migranti iz Bihaća u Medeno Polje ili u druge opštine, gdje su Srbi većinsko stanovništvo.

“Iskoristićemo sva legitimna prava i nećemo dozvoliti da se to desi, jer bi to značilo da u budućnosti imamo seobu našeg stanovništva prema Republici Srpskoj”, kaže Broćeta.

Prema njegovim riječima, eventualno naseljavanje migranata na područje opština zapadne Krajine sa srpskom većinom značilo bi da ponovo treba da se prave kolektivni centri po Republici Srpskoj, a tu golgotu srpski narod ne želi ponovo da proživljava.

Predstavnici Srba povratnika i Saveza srpskih udruženja u FBiH zaključili su danas na sastanku u Medenom Polju, kod Bosanskog Petrovca, da neće dozvoliti formiranje migrantskog centra u ovom srpskom povratničkom selu.

Sastanku, u organizaciji Saveza srpskih udruženja FBiH, prisustvovali su srpski delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta, Dragana Damjanović, Drago Puzigaća i Nikica Bosnić, načelnici opština Bosanski Petrovac Dejan Prošić, Drvar Dušica Runić, Glamoč Nebojša Radivojša i Bosansko Grahovo Milorad Gligić, te predstavnici organizatora.

Tema sastanka bila je odbrana Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma, prava na povratak i harmoničan život srpskih povratnika u FBiH, a u vezi sa najavama da migrantski centar bude formiran u Medenom Polju, koje je okruženo povratničkim srpskim selima Suvaja, Revenik, Kolunić, Vrtoče, Bjelajski Vaganac, saopšteno je ranije iz Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.

Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu zatražila je u ponedjeljak, 21. oktobra, hitno izmještanje migranata iz prihvatnog kampa Vučjak kod Bihaća i predložila da oni budu smješteni u Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca.

(Srna)

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos