ZAEV: SPORAZUM ĆE BITI PROVEDEN

Foto: flickr.com

Napravili smo korekcije koje su tražile grčke vlasti i očekujemo da će oni to učiniti isto, dodao je Zaev.

On je naglasio važnost sporazuma, koji je pomogao Severnoj Makedoniji da obezbedi članstvo u NATO-u i garantuje početak pregovora o pridruživanju sa EU, prenosi agencija MIA.

“Sporazum je trebalo da pošalje poruku EU da uskoro otvori pregovaračka poglavlja, a ne grčkom narodu. Ustav je promenjen, a novo ime je sada u službenoj upotrebi. Žao mi je što ga opozicija ne koristi, jer to šalje ozbiljnu poruku da oni ne poštuju ustav. Šta će se dogoditi ako dođu na vlast? Takva provokacija može kulminirati samo donošenjem novog veta. Nadam se da to neće biti slučaj”, rekao je Zaev.

Prespanski sporazum garantuje teritorijalni suverenitet zemlje, što ne bi bilo moguće bez rešavanja spora oko imena, dodao je makedonski premijer.

Dve trećine Sporazuma razmatra strateško partnerstvo, ekonomiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, bezbednost i druge oblasti u kojima zemlje mogu napredovati, rekao je Zaev.

Dodao je da se još nada da će biti otvorena pregovaračka poglavlja o članstvu sa EU.

“Ako je Evropi potrebno vreme, imaće ga. Lideri EU sada mogu razgovarati i čak primeniti novu metodologiju ukoliko je potrebno. U međuvremenu, Severna Makedonija je kao ostrvo okruženo članicama EU. Članstvu u EU nema alternative. Donosili smo hrabre odluke, bez obzira na budućnost naše političke karijere. Članstvo u NATO je završen posao, čak iako je odložen početak pregovora o pridruživanju sa EU”, rekao je Zaev.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos