Amerikanac dolazi da preti sankcijama Srbiji?

Foto: Tanjug

U Beograd će u petak, 8. novembra, doputovati Tomas Zarzecki koji rukovodi Radnom grupom 231 američkog Stejt departmenta, zaduženom za primjenu sankcija prema ruskom bezbjednosnom sektoru i onima koji sa njim sarađuju, pišu beogradske “Večernje novosti”.

List navodi da je posjeta Zarzeckog zakazana odmah nakon što je objavljeno da je Srbija kupila ruski PVO sistem “pancir” i procjenjuje da će tema njegovih sastanaka sa srpskim zvaničnicima vjerovatno biti prijetnja da bi Srbiji mogle da budu uvedene sankcije zbog vojne saradnje sa Moskvom.

Propis, za čije je sprovođenje Zarzecki zadužen, zvanično se zove Zakon o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija i predviđa moguće kažnjavanje bilo kog pojedinca, firme ili države, za koje se utvrdi da su se svjesno upustile u “značajnu razmjenu” sa vojnim i obavještajnoim sektorom Ruske Federacije.

Ovaj dokument sadrži i liste firmi iz oblasti ruske namjenske industrije sa kojima je, prema američkim propisima, zabranjeno sarađivati.

Među “zabranjenim” firmama je i nekoliko preduzeća sa kojima je Srbija sarađivala ili od njih nabavljala vojnu opremu, pišu “Novosti”.

Tu su, između ostalih, biro KBP koji je dizajnirao “pancir” i proizvođač aviona “MiG”, kao i javno preduzeće ROE, posredstvom kojeg se obavlja sva prodaja ruskog naoružanja i vojne opreme.

Na “crnoj listi” je i kompanija “Ruski helikopter”, pod kojom radi i čuveni zavod u Kazanju koji proizvodi helikoptere “Mi 17”, koje je Srbija kupila, i “Mi 35” /ubica tenkova/, koje je naručila, navodi list.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos