Uskoro izvoz govedine u Tursku

Foto: Srna

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović rekao je danas da očekuje da uskoro počne izvoz goveđeg mesa i tovne junadi iz BiH u Tursku, čim Turska riješi organizaciona pitanja.

“Turska je odredila svoju državnu zadrugu koja otkupljuje meso u BiH u prvoj fazi u iznosu od 3.000 tona. To je dobra količina koja bi riješila i pitanje otkupa viškova u zemlji. Činjenica je da se kao kompanija nisu najbolje snašli, odnosno izgubili su prilično vremena u organizaciji i pripremi izvoza”, pojasnio je Šarović novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, zbog problema koji su nastali, nadležni u BiH su dodatno intervenisali kod vlasti u Turskoj kako bi otkupljivači bili dovoljno brzi i efikasni da počnu otkup.

“Pitanje izvoza mesa za 2019. godinu mimo sporazuma koji je na ratifikaciji, a koji nam pruža mnogo veće šanse, riješeno je prije dva mjeseca u nizu bilateralnih susreta koje smo imali sa Turskom”, dodao je Šarović.

Komentarišući izjavu predsjednika Francuske Emanuela Makrona da je BiH “tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku”, Šarović je rekao da situacija u BiH nije takva.

“Mislim da mnogo zvaničnih izvještaja upravo govori sasvim suprotno i ja ne dijelim takav stav”, rekao je on.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos