Iza kulisa sastanka kod Makrona

Foto: Ludovic Marin/Pool via AP/Tanjug

Iznenadni sastanak francuskog predsednika Emanuela Makrona, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija završen je bez konkretnijeg epiloga kad je reč o nastavku dijaloga.

Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, Makronova ideja bila je da pokuša da utiče na obe strane da se vrate za pregovarački sto i da probaju da dođu do kompromisnog rešenja.

Izvor “Blica” kaže da je Vučić bio otvoren i da je pred Makronom rekao da ga, inače, uopšte ne zanima da li Kosovo priznaje Srbiju, jer je Srbija već priznata zemlja od svih zemalja sveta.

(Ludovic Marin/Pool via AP)

On je tako odgovorio na to što je Tači govorio na sastanku, odnosno na spremnost Prištine “da nastavi dijalog, zarad postizanja sporazuma, koji bi podrazumevao međusobno priznanje dve strane”.

Srpski predsednik je rekao i da predstavnici prištinskih vlasti ni do sada nisu poštovali dogovore koji su postignuti, i da zbog toga ne veruje da će drugačije biti kada su posredi budući razgovori.

“Predsednik Srbije je rekao Tačiju da imamo još deset zemalja koje čekaju da donesu odluku o povlačenju priznanja, jer pokret nezavisnih i slobodnih zemalja u svetu je jači i veći iz dana u dan”, navodi izvor “Blica”.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos