U toku hapšenja zbog lažnih diploma

Foto: SIPA/Arhiva

Službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH vrše pretrese na 12 lokacija na području Bihaća, Cazina, Sarajeva, Zenice, Visokog, Tuzle i Istočnog Sarajeva zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja, primanje dara i drugih koristi, te pranje novca, rečeno je Srni u Sipi.

Portparol Sipe Luka Miladinović rekao je da je u okviru operativne akcije kodnog naziva “Pero” u toku pretres stambenih i poslovnih objekata, ostalih prostorija i pokretnih stvari na ovim lokacijama.

On je istakao da se akcija sprovodi zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičena lica u ovom predmetu počinila navedena krivična djela.

“Aktivnosti se sprovode po naredbama Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog suda Bihać. O rezultatima akcije bićete blagovremeno upoznati”, dodao je Miladinović.

Prema nezvaničnim informacijama, privedeno je nekoliko lica koja su se u proteklom periodu bavile nezakonitim izdavanjem fakultetskih i srednjoškolskih diploma.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos