Velike nade regiona u hrvatsko predsedavanje EU

Foto: Ilustracija

Generalna sekretarka Savet za regionalnu saradnju Majlinda Bregu izjavila je da region polaže velike nade u hrvatsko šestomesečno predsedavanje EU, koje počinje u januaru i ocenila da je Hrvatska nepokolebljiv zagovornik evropskih integracija.

“Prioriteti hrvatskog šestomesečnog predsjedavanja Većem EU, koje počinje u januaru su korištenje punog potencijala infrastrukture i ljudskih resursa, povezanost i dalje uvezivanje ekonomija, što odgovara ciljevima regionalne saradnje utvrđenim u akcionom planu za regionalni ekonomski prostor”, rekla je Bregu sinoć na sastanku sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u Zagrebu.

Ona je istakla da ekonomije Zapadnog Balkana očekuju mnogo od hrvatskog predsedavanja i da je zahvalna Hrvatskoj što je nepokolebljiv zagovornik evopskih integracija u regionu.

Prema njenim rečima, regionalni ekonomski prostor doneo je određene konkretne rezultate građanima, kao što je regionalni sporazum o “romingu kao kod kuće” postignut u aprilu uz značajno smanjenje cena.

Moramo učiniti sve što je u našoj moći da region održimo na ovom putu, poručila je Bregu i dodala da bi zagrebački samit EU u maju 2020. godine mogao biti idealna prilika da se zajednički predstavi plan za sporazum o ukidanju rominga između EU i regiona.

Bregu je dodala da je to jedna od inicijativa koje se zajednički mogu pokrenuti u sklopu hrvatskog predsedavanja, zajedno s promocijom osnaživanja žena i početkom sprovođenja projekta posvećenog mladima.

Premijer Plenković je izrazio punu podršku regionalnoj saradnji i naporima koje Veće za regionalnu saradnju preduzima u tom smislu, te naglasio da ta organizacija pomaže i može još i više pomoći regionu na njegovom putu ka EU, navodi se u saopštenju.

Dodao je da osim integracije u EU ne postoji drugi magnet koji bi region usmerio u pravom smeru.

Sastanak je deo redovnih konsultacija generalne sekretarke Bregu sa liderima EU i regiona.

Sastanak je održan uoči održavanja godišnjeg izbornog kongresa Evropske narodne stranke koji počinje u Zagrebu, a na koji je Bregu pozvana da govori na panelu na visokom nivo na temu “Zapadni Balkan i EU: Zajednički izazovi i zajedničke odgovornosti”.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos