Ekonomija u fokusu novog Savjeta ministara

Zoran Tegeltija, kandidat za predsedavajuće Saveta mnistara BiH poručio je danas da će u fokusu tog izvršnog organa države biti ekonomija i privredni razvoj.

Tegeltija, koji za kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara izabran više od godinu dana nakon izbora u BiH, održao je danas u Banjaluci konferenciju za novinare i istakao da već ima vrlo jasnu viziju programa i delovanja, koji će najpre predstaviti u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On je rekao i da će na pitanja novinara odgovarati u utorak, takođe, u PD PS BiH, prenela je RTRS.

Tegeltija je rekao da još nije utvrđen redosled aktivnosti u vezi njeovog potvrđivanja za predsedavajućeg Saveta ministara i dodao da će to biti spremno u prvoj sedmici decembra.

Na pitanje novinara zna li se ko su ministri iz RS-a idu na pozicije državnih ministara, Tegeltija je odgovorio da je poznato koja su ministarstva dobile stranke iz RS-a, odnosno Ministarstvo ljudskih prava i izbeglica BiH, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH.

“Znam imena koja su bila u opticaju i koja će biti. Do moje verifikacije u PSBiH ja zaista ne mogu govoriti pojedinačna imena. Opreiše se s velikim brojem imena. Jedan broj je tačan, a drugi nije”, rekao je Tegeltija, preneo je sarajevski portal Klix.

Rekao je i da će njegovi prioriteti biti “ekonomija, ekonomija i ekonomija”.

“Što se tiče saradnje između Saveta ministara BiH i vlada entiteta, učiniću sve da s premijerima FBiH i RS uspostavim puni sistem koordinacije”, kazao je Tegeltija.

Ocenio je da teško može doći do blokada u Savetu ministara BiH kada je reč o ekonomskim temama te da kamen spoticanja mogu biti samo određene političke teme.

Kako kaže, trudiće se da Savet ministara BiH ne bude mesto gde će se sučeljavati politička pitanja već da ta pitanja budu rešavana na nivou predsednika stranaka i u Predsedništvu BiH.

Posebno važnim je ocenio deblokiranje procesa u Parlamentarnoj skupštini BiH i verifikaciju brojnih međunarodnih sporazuma koji se nalaze u parlamentarnoj proceduri.

“Ključ je usvajanje budžeta institucija BiH za 2020. godine. Bilo bi neozbiljno da još jednu godinu provedemo na privremenom finansiranju. To je nešto što moramo vrlo brzo završiti”, rekao je Tegeltija.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos