Fon der Lajen stoji uz zemlje Zapadnog Balkana

Foto: Tanjug

Buduća predsednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen poručila je u Zagrebu zemljama Zapadnog Balkana, koje je na evropskom putu nedavno blokirala Francuska, da stoji uz njih.

“Delimo isti kontinent, istoriju, kulturu i u istoj smo političkoj porodici. Uveravam vas da stojimo uz vas, nezavisno od svih procesa. Stojimo uz vas i želimo da nam budete što bliže”, rekla je ona, prenela je sinoć Hina.

Poručila je da nacionalisti i populisti neće uništiti evropski način života, kako se zove i jedan od resora u njenoj novoj komisiji.

“Nema sumnje šta je to evropski način života. Nikada nećemo dopustiti nacionalistima i populistima, koji žele izazvati podele i uništiti EU, da nam uzmu naš evropski načina života”, izjavila je Fon der Lajen na kongresu Evropske narodne stranke.

“Naša se Unija temelji na poštovanju ljudskog dostojanstva, slobodi, demokratiji i jednakosti. Uvek ćemo braniti naš evropski način života”, dodala je nemačka političarka.

Evropski parlament trebalo bi da novu komisiju potvrdi iduće nedelje i očekuje se da nova evropska vlada preuzme dužnost 1. decembra.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos