U Drezdenu ukradeno blago od milijardu dolara!

Foto: Tanjug

Jedan od najvećih evropskih istorijskih muzeja, “Zeleni trezor” u Drezdenu, opljačkan je rano jutros, a lopovi su odneli kolekciju vrednu više od milijardu evra, saopštila je policija.

Ukradena je istorijska kolekcija antičkog nakita, prenosi Dojče vele.

This Tuesday April 4, 2019 photo shows a part of the collection at the Jewellery Room of Dresden’s Green Vault in Dresden. Authorities in Germany say thieves have carried out a brazen heist at Dresden’s Green Vault, one of the world’s oldest museum containing priceless treasures from around the world. (Sebastian Kahnert/dpa via AP)

U tom muzeju, čuva se jedna od najvećih kolekcija nakita, a prema rečima policije, lopovi su upali u istorijski deo muzeja, koji se sastoji iz dva dela i u kom se čuvaju blaga od perioda Avgusta Drugog do 1733. godine, te novi odeljak u kom se čuvaju blaga pojedinaca.

Lopovi su navodno ukrali nakit, dijamante i drago kamenje čija se vrednost procenjuje do milijardu evra, prenosi Dejli mejl pozivajući se na Bild.

A police officer closed a door in front of the Residenzschloss, Residence Palace, building with the Green Vault in Dresden Monday, Nov. 25, 2019. Authorities in Germany say thieves have carried out a brazen heist at Dresden’s Green Vault, one of the world’s oldest museum containing priceless treasures from around the world. (Sebastian Kahnert/dpa via AP)

U muzeju je oko pet sati ujutro došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom, a lopovi su upali u muzej najverovatnije kroz prozor, saopštila je policija i navela da su počinioci još u bekstvu.

Saopšteno je da je muzej bio zaštićen “nevidljivim” bezbednosnim sistemom, kao i da je moguće da su lopovi imali informacije “iznutra”.

Na sajtu muzeja nema informacija o pljački, samo je navedeno da muzej neće raditi zbog “organizacionih” razloga.

Policija još nije objavila šta tačno odneto iz kolekcija.

A screen at the entrance of the Green Vault shows the information that no tickest are available on Monday, Nov. 25, 2019. Authorities in Germany say thieves have carried out a brazen heist at Dresden’s Green Vault, one of the world’s oldest museum containing priceless treasures from around the world. ( Sebastian Kahnert/dpa via AP)

Jedno od najvrednijih eksponata Drezdenskog muzeja, 41-karatni prirodno zeleni dijamant, trenutno je na pozajmici u Njujorku.

Međutim, nije poznato da li je među uklradenim vrednostima skulptura Maora obložena smaragdima i veoma vrednim safirom koji je poklon ruskog cara Petra I, kao i draguljima ukrašen simbol bogatstva jednog indijskog maharadze.

Ova pljačka je po vrednosti ukradenog blaga naveća u istoriji, pretekavši nerešenu pljačku Gardner Muzeja u Bostonu pre 30 godina kada je odneto 13 umetničkih dela vrednosti 500 milliona dolara.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos