Prva saznanja u aferi “Ibica”

Tanjug /SK

Iza afere “Ibica” ne stoji nikakva kriminalna organizacija, a ni obaveštajna služba, u to su sigurni članovi istražnog tima koji je uspeo da skupi dosta saznanja o pozadini video materijala koji je “srušio” kako nekadašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahea, tako i indirektno austrijsku vladu kancelara Sebastijana Kurca.

Specijalni tim koji se bavi ovim slučajem, kako je saopšteno, do sada je pokrenuo istragu protiv sedam osoba, sproveo 40 saslušanja, 15 pretresa stanova i imao uvid u 36 žiro računa.

Prema aktuelnom stanju stvari, najmanje je dve osobe planiralo i sprovelo akciju snimanja videa, pre dve godine, na Ibici, u kojem Štrahe jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci i to uz zaobilaženje kontrolnih organa.

Istražni organi naglašavaju da iza toga ne stoji nikakva kriminalna organizacija, pošto su mediji pisali da i da bi kriminalna mreža sa Balkana mogla biti odgovorna, ali ni strane službe, jer je bilo i spekulacija da iza svega stoji neka strana obaveštajna služba.

Među osobama koje imaju vezu sa ovom afrom je i Irena Marković, agent za nekretnine, koja negira umešanost u intrigu protiv Štrahea.

Markovićeva se pominjala u ovom slučaju kao osoba koja je spojila “lažnu rusku milijarderku” sa desnom rukom Štrahea, Johanom Gudenusom, i time omogućila postavljanje “klopke” Štraheu na Ibici pre dve godine.

Nakon što je sve češće pominjana u medijima, izjavila je da je od istražnih organa saslušana, ali kao svedok, a ne optužena za krivično delo.

Markovićeva je, u intervjuu televiziji “Puls 24”, rekla da je i nju prevarila navodna Ruskinja, za koju se tvrdi da je Srpkinja.

Rekla je da je imala dva susreta sa tom ženom, pre nego što ju je odvela na imanje Gudenusa, koje je navodno želela da kupi.

“Za mene ona nije bila sumnjiva. Delovala je kao veoma samopouzdana žena, koja je odlično govorila engleski, a većim delom pričala na ruskom”, kazala je Markovićeva, dodajući da ruski ne zna pa joj nije ništa bilo sumnjivo.

Navodna Ruskinja, čiji pravi identitet još uvek nije poznat, prema njenim rečima bila je odevena u skupu garderobu i postavljala je stručna pitanja.

Mesecima se spekuliše da bi Markovićeva mogla biti saučesnik u postavljanju ” klopke ” nekadašnjim rukovodiocima FPO.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos