Olimpijska ljepotica – biser Srpske!

Foto: Olimpijski centar Jahorina

Jahorina je biser Republike Srpske i treba što više raditi na njenoj promociji s ciljem privlačenja većeg broja turista, poručeno je sa današnjeg sastanka predstavnika ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Turističke organizacije Srpske i grada Istočno Sarajevo, održanog na toj olimpijskoj planini.

Igor Tošić, direktor Turističke organizacije “Jahorina” grada Istočno Sarajevo, rekao je da Jahorina važi za pokretača razvoja turizma Sarajevsko-romanijske regije, ali i Republike Srpske, a samim tim značajno doprinosi i povećanju broja dolazaka turista.

“Ovo je destinacija koju treba njegovati i maksimalno koristiti svaku priliku za njenu promociju. Svjedoci smo da se na Jahorini realizuju brojni projekti koji će sigurno doprinijeti razvoju turizma u Srpskoj”, izjavio je Tošić novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, najznačajniji projekat koji je na planini realizovan u posljednje vrijeme jeste izgradnja kabinske gondole, a njeno sutrašnje otvaranje potvrdiće da su spremni za početak nove turističke sezone.

Gradonačelnik Istočog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da je turizam u gradskoj strategiji definisan kao glavna privredna grana njegovog razvoja.

“To je opravdano, uzimajući u obzir potencijale koje imamo kada je riječ o planinama – Jahorini, Ravnoj planini, Trebeviću i Romaniji, ali i mikrodestinacijama na našem području. Na mnogim sajmovima tražimo prijateljske gradove i predstavljamo naše potencijale”, rekao je Vuković.

Vuković je rekao da u Jahorini leži šansa za otvaranje radnih mjesta i velike investicije, koje se ovih godina i dešavaju, te da će grad Istočno Sarajevo učiniti sve da bude dio ekipe koja na turizam gleda kao na razvojnu šansu.

On je poželio mnogo uspjeha Olimpijskom centru “Jahorina” povodom sutrašnjeg otvaranja prve gondole na toj planini, kao i zimske sezone, koja će biti otvorena 7. decembra.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović rekla je da je Jahorina najpoznatiji brend Srpske.

Jovanovićeva je istakla da sve što rade lokalne zajednice zajedno sa turističkim organizacijama podstiče investiranje u oblasti turizma, a samim tim i otvaranje radnih mjesta.

Ona je navela da je u Srpskoj za devet mjeseci ove godine broj dolazaka veći za oko 5,6 odsto, a broj noćenja za 7,9 odsto, ali da će detaljni podaci biti dostupni tek po završetku godine.

Na Jahorini, u hotelu “Lavina” održan je i sastanak Koordinacionog odbora Turističkih organizacija Republike Srpske u koji je uključeno njih 12, kako bi razmatrali plan i program za narednu godinu.

Sastancima, čiji je cilj razvoj turizma u Srpskoj, prisustvovao je i predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske Dragan Talić. 

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos