Sutra otvaranje gondole ”Javor-Partizan”

Foto: Olimpijski centar Jahorina

Najveći projekat na Jahorini – kabinska gondola “Javor-Partizan” biće sutra otvorena na ovoj planini, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.
Gondolu bi, presijecanjem vrpce, trebalo da otvori srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji će se, kako je najavljeno iz Olimpijskog centra, obratiti okupljenima.

Na svečanom otvaranju obratiće se i Srđan Đoković – otac proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, te rukovodstvo Olimpijskog centra “Jahorina” i kompanije “Lajtner”, koja je instalirala ovu gondolu.

Obraćanje govornika u objektu pored mjesta odakle polazi gondola predviđeno je za 16.00 časova, 20 minuta kasnije planirano je presijecanje vrpce i svečano puštanje u rad, dok je okupljanje medija i učesnika zakazano za 15.40 časova.

Gondola je kapaciteta 2.700 skijaša na sat, dužine 1.100 metara, sa 36 desetosjednih kabina, od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene, a izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli, tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti.

Ova gondola spaja dio skijališta “Prača” sa dijelom skijališta “Poljice”, što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine pet kilometara, a glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnježavanja i izgrađeni su vjetroustavi.

“Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahorini, kabinska gondola `Javor-Partizan` biće svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje, te će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpijskog centra `Jahorina` tokom cijele godine”, navedeno je u saopštenju.

Vožnja novom kabinskom gondolom sutra će biti besplatna za sve goste Jahorine od 10.00 do 15.00 časova.

Povodom otvaranja ovog izuzetno značajnog projekta za Olimpijski centar “Jahorina” za 20.00 časova zakazan je koncert Saše Matića. 

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos