Njemačka: Novi lideri SDP da odluče da li žele koaliciju

Tanjug/Anegret Kramp-Karenbauer

Koalicioni dogovor koji čini osnovu nemačke vladajuće alijanse nije za pregovaranje i novi lideri Socijaldemokratske stranke (SDP) moraju da odluče da li žele ili ne da ostanu u vladi, izjavila je danas Anegret Kramp-Karenbauer, predsednica Hrišćansko demokratske unije (CDU).

Budućnost koalicije izgleda uzdrmano nakon nedavnih izbora unutar SDP, kada je izabrano novo rukovodstvo koje zahteva promene u politikama, prenosi Rojters.

Kramp-Karenbauer je rekla da izbor novog rukovodstva SDP nije dovoljan za promenu koalicionog sporazuma vladajućih stranaka.

“Tako da novo rukovodstvo SDP mora da odluči da li žele ili ne da ostanu u koaliciji. Imamo i koalicioni sporazum, što je osnova našeg rada. I odnosi se na čitav zakonodavni period. Mi nismo terapija

olakšice za dotičnu koaliciju”, rekla je ona.

Na čelo SDP došli su Norbert Valter Borjans i Saskia Esken koji su poznati kao kritičari politike Angele Merkel, a britanska agencija prenosi da je njihov izbor povećao šanse za prevremene izbore.

Ipak, Malu Drajer iz SDP nastojala je da uguši spekulacije o raspadu koalicije.

“Mislim da bi trebalo da se smirimo. Poenta je da je izabrano novo rukovodstvo stranke i oni će da utvrde kako ćemo se odnositi prema velikoj koaliciji”, rekla je ona za nemačku ZDF.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos