Optuženo šest lica zbog ubistva Ivanovića

Foto: Ilustracija

Specijalno tužilaštvo Kosova podnijelo je Osnovnom sudu u Prištini u okviru slučaja ubistva Olivera Ivanovića optužnicu protiv Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Silvane Arsović, Rada Basare i Žarka Jovanovića.

Specijalno tužilaštvo navodi da su Spasojević, Rošić i Basara u pritvoru, dok su za navodno organizatorima ove grupe Milanom Radojičićem, Zvonkom Veselinovićem i Žečkom Bojićem raspisane međunarodne potjernice jer su u bjekstvu.

Optužnica je upućena Posebnom odjeljenju suda pred kojim će se suditi za teška krivična djela, uključujući ratne zločine.

Optužnica je podnesena zbog sumnje da su počinili krivična djela učešće ili organizovanje kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, te pomoć u izvršenju krivičnog djela teškog ubistva.

U ovom slučaju optužnica je podnesena i za krivična djela neovlašćeno posjedovanje, kontrola ili posjedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti – saizvršilaštvo i manipulacija dokazima saizvršioca.

Tužilaštvo navodi da su do podnošenja ove optužnice preduzete brojne istražne radnje i da je saslušano oko stotinu svjedoka.

Oliver Ivanović ubijen je ispred sjedišta Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara prošle godine, sa šest hitaca ispaljenih iz, kako se sumnja, vozila u pokretu.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos