Srpski jezik u osnovnim školama u Sloveniji

Foto: nasglas.kd-brdo.com


Od školske 2020/2021. godine, učenici osnovnih škola u Sloveniji imaće mogućnost da pohađaju dopunsku nastavu srpskog jezika.

Savez Srba Slovenije je u kontaktu sa direktorima svih osnovnih škola u Sloveniji sproveo inicijativu, sa ciljem da se identifikuju osnovne škole u kojima će se od sledeće školske godine besplatno izvoditi dopunska nastava srpskog jezika. Na osnovu dogovora sa direktorima osnovnih škola, 31. januara 2020. godine biće objavljeno u kojim školama će biti izvođena dopunska nastava.

U okviru svake prijavljene škole biće formirane dve starosne grupe: prva grupa za učenike od 1. do 5. razreda i druga grupa za učenike od 6. do 9. razreda.

Dopunska nastava izvodiće se prema zvaničnom Programu osnovnog obrazovanja i vaspitanja u inostranstvu Ministarstva prosvete Republike Srbije, koji obuhvata sadržaje iz tri predmeta:

  1. Srpski jezik,
  2. Moja otadžbina Srbija
  3. Kultura srpskog naroda

Prijave učenika se vrše preko zvaničnih obrazaca koje je potrebno preuzeti ovde:

Obrazac izjave roditelja:

https://sss-zss.si/wp-content/uploads/2019/11/Izjava-stars%CC%8Cev.pdf

Obrazac prijave za upis učenika:

https://sss-zss.si/wp-content/uploads/2019/11/Prijava-2019-20.pdf

Ispunjenu i potpisanu izjavu i prijavu roditelji treba da dostave koordinatoru, koji je određen za vaš region Slovenije, najkasnije do 20. januara 2020. godine.

Sve dodatne informacije u vezi sa dopunskom nastavom srpskog jezika možete dobiti na mejl adresi: obrazovanje@sss-zss.si (Jadranka Beti, profesor srpskog jezika, koordinator Sektora za obrazovanje Saveza Srba Slovenije)

Takođe Vas obaveštavamo da će u periodu od 1.1. do 20.1.2020. biti organizovani skupovi u svim većim mestima u Sloveniji u cilju pružanja svih relevantnih informacija roditeljima i učenicima.

Konkurs za učitelje srpskog jezika biće sproveden naknadno.

Izvor Naš Glas
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos