Pametni televizori mogu da vas špijuniraju!

Američki FBI upozorava, da su pametni televizori, koji se za razliku od običnih, povezuju na internet, posebno podložni napadima hakera, koji tako mogu da uđu u nečiji dom.

U objavi na blogu, ogranka FBI-ja u državi Oregon, tako se objašnjava da internet veza, iako omogućava pristup popularnim servisima, kao što je Netfliks, omogućava i hakerima upad u nečiji dom preko neobezbeđenog televizora, preko kog može onda doći i do nečijeg internet rutera.

“Hakeri takođe mogu preuzeti kontrolu nad vašim neosiguranim televizorom. Na donjem delu spektra rizika mogu menjati kanale, igrati se jačinom tona i pokazivati vašoj deci neprikladne video snimke”, piše FBI u tekstu upozorenja.

U najgorem slučaju, nastavlja FBI, hakeri mogu da uključe kameru i mikrofon nečijeg televizora u spavaćoj sobi i tiho sajber-prisluškuju, prenosi Index.hr.

Osim toga, kamera i mikrofon, koji su ugrađeni u novije televizore, kako bi omogućli komande glasom i videočet, hipotetički omogućavaju i proizvođačima televizora, odnosno aplikacija koji se na tom TV-u koriste, da nekog prisluškuju.

Hakeri su, kako se podseća, u januaru ove godine, već upali u hiljade Guglovih pametnih uređaja.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos