Merkelova prvi put u logoru Aušvic-Birkenau

Kancelarka Nemačke, Angela Merkel, posetiće nemački nacistički koncentracioni logor i logor istrebljenja Aušvic-Birkenau, u petak, 6. decembra.

Biće to prva, istorijska poseta Angele Merkel ovoj spomen-lokaciji, nakon 14 godina koliko je na funkciji i treća zvanična poseta šefa vlade. Nemačku kancelarku pratiće poljski premijer Mateuš Moravjecki, saopštila je Ambasada Republike Poljske u Srbiji.

Ovom posetom obeležava se desetogodišnjica Fondacije Aušvic-Birkenau, osnovane 2009. godine, kako bi brinula o ovom mestu sećanja, na kom se nalaze ostaci nekadašnjeg nemačkog nacističkog koncentracionog logora i logora istrebljenja, o kom se stara Državni muzej Aušvic-Birkenau u Osvjenćimu.

Nemački koncentracioni logor Aušvic, otvoren 1940. godine, bio je namenjen prvenstveno poljskim političkim zatvorenicima. S vremenom je, zajedno sa kasnije sagrađenim logorom Aušvic II – Birkenau, postao jedno od glavnih stratišta evropskih Jevreja i simbol Holokausta.

U koncentracionom logoru i logoru smrti Aušvic-Birkenau, Nemci su ubili oko milion Jevreja. Pored Jevreja, među najvećim grupama stradalih bili su Poljaci, Romi i sovjetski ratni zarobljenici.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos