O čemu su sve pričali Putin i Vučić…?

Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zahvalan Rusiji na podršci međunarodnom pravu i Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i očuvanja teritorijalnog integriteta naše zemlje.

On je, na zajedničkoj pres konferenciji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao da je šefu ruske države preneo svoja “nevelika očekivanja o budućnosti po pitanju pregovora sa albanskom stranom”.

“Pre svega imajući u vidu njihove izjave, najave i pokušaje da se dodatnim pritiscima iskamči samo priznanje nezavisnosti Kosova, a da Srbija ne dobije ništa”, rekao je Vučić.

To, poručio je, nije ni moguće, ni realno i neće se dogoditi.

Vučić je ponovio da je zahvalan Putinu na tome što po tom pitanju Srbiji pruža stalnu i čvrstu podršku.

Putin je rekao da je pozicija Rusije po pitanju Kosova i Metohije nepromenjena i da osnov za rešavanje treba da bude rezolucija Saveta bezbednosti 1244.

Rusija je, istakao je Putin, spremna da podrzi moguće kompromisno resenje kosovskog problema, ako ono bude postignuto između Beograda i Prištine, i da će Rusija “biti na strani Srbije”.

On je istakao da je Rusija je za mirno resenje kosovske krize, poštovanje suvereniteta i celovitosti Srbije, i za adekvatno poštovanje prava svih etničkih grupa.

Rusija nije promenila svoju poziciju – osnov za rešavanje pitanja KiM treba da bude rezolucija 1244.

Soci, 4. decembra 2019 -Predsednik Aleksandar Vucic izjavio je danas da je zahvalan Rusiji na podrsci medjunarodnom pravu i Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i ocuvanja teritorijalnog integriteta nase zemlje. On je, na zajednickoj pres konferenciji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao da je sefu ruske drzave preneo svoja “nevelika ocekivanja o buducnosti po pitanju pregovora sa albanskom stranom”. PREDSEDNISTVO SRBIJE
*** Local Caption ***

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas u Sočiju, nakon razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, zadovoljstvo vojno-tehnickom saradnjom sa Moskvom.

„Imamo odličnu vojno-tehničku saradnju. Zahvalan sam na podršci našoj armiji“ rekao je on na zajedničkoj pres konferenciji.

Vučić je kazao da je Srbija kupila “mnogo snaznih i dobrih stvari” od Rusije.

„Putin me je prethodnog puta posavetovao šta da kupimo. Poslušao sam taj savet, i to treba da nam dođe u Srbiju”, istakao je on i dodao da će Srbija nastaviti da oprema svoju vojsku u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Zamolio je građane u Srbiji da sagledaju kako nam je izgledala pre šest godina, a kako sada izgleda nivo opremljenosti vojske.

“Ponosan sam našom saradnjom”, kazao je on.

Soci, 4. decembra 2019. – Stratesko partnestvo Srbije i Rusije se razvija i svakodnevno potvrdjuje i ojacava, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na pocetku sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem i istakao da ga ponovo ocekuje u Rusiji u maju naredne godine. Putin je pozeleo dobrodoslicu Vucicu i istakao da mu je veoma drago sto vidi predsednika Srbije. Predsednistvo Srbije

Srbija će nastaviti saradnju sa Rusijom na korist srpskog i ruskog naroda, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju, čijim rezultatima je, ističe, veoma zadovoljan.

“Imali smo veoma dobre i sadržajne razgovore”, rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji.

Predsednik Srbije odmah je odgovorio na kritike iz pojedinih centara zbog bliskosti odnosa naše zemlje sa Rusijom.

Brojnim predstavnicima raznih zemalja, koji mu prebacuju, ističe predsednik, i pitaju ga šta će uopšte u Rusiji i zašto je tamo, odgovara, što je danas rekao i Putinu, da je ponosan i da je za njega ogromna čast da takav čovek i takav lider, kakav je Putin, ima vremena za nas.

“A, idem tamo zato što vi obično čekate u redu kod Vladimira Putina. A, ja čekam mnogo manje od vas. E zato što pokazuje jednako ili malo veće poštovanje prema nama nego prema vama, tamo ćemo da idemo još češće”, rekao je Vučić.

On je istakao da je saradnja Srbije i Rusije u politici, ekonomiji, kulturi, odlična.

“Politička saradnja je takva da računamo na podršku Rusije u svim međuanrodnim forumima, institucijama, organizacijama, kao što i Rusija može da računa na našu podršku”, rekao je Vučić u obraćanju na zajedničkoj pres konferenciji sa Putinom.

Nema, istakao je, tog dokumenta za koji bi Rusija glasala a da je to protiv interesa Srbije, kao što ni Srbija nije i neće glasati protiv interesa Rusije.

Zahvalio je Putinu što poštuje našu nezavisnost i suverenitet i pravo da sami donosimo odluke.

“Srbija se nalazi na evropskom putu, ali potpisuje trogovinske sporazume sa Evroazijskom unijom. Ali, evropski put Srbije neće smanjivati obim saradnje sa Rusijom, niti ćemo biti manje prijatelj Rusiji. Naprotiv, nećemo nikom dozvoliti da se meša u naše odnose sa Rusijom”, poručio je Vučić.

Soci, 4. decembra 2019. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se danas u Sociju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji “Bocarov rucej”. Dvojica predsednika su najpre imali sastanak u cetiri oka, a potom ce razgovore nastaviti s delegacijama na radnom rucku koji Putin priredjuje u cast predsednika Srbije. Predsednistvo Srbije

Dodao je da će srpski narod čuvati prijateljstvo, bliskost i bratstvo sa ruskim narodom i Rusijom i da nam to niko ne može oduzeti bez obzira koliki pritisci bili veliki.

Posebno je, kaže, dobra ekonomska saradnja, kao i trgovinska razmena koja raste iz godine u godinu.

“Verujem da će i u 2020. biti veća nego ove godine. Želim da čestitam Rusiji završetak gasovoda Sila Sibira, mi se radujemo svakom vašem uspehu”, rekao je Vučić.

Takođe, zahvalio je Putinu na podršci u relalizaciji mnogih projekata i dodao da ruske mašine rade na Ðerdapu, a Ruske železnice da realizuju projekte u Srbiji.

“Dobili smo novi kredit od 172 miliona evra,a mi iz budžeta dajemo 57 miliona evra za tri projekta. Novih 90 miliona u prugu Stara Pazova – Novi Sad, zatim 120 miliona evra za Dispečerski centar i dodatnih 12 miliona evra za projekat za barsku prugu od Valjeva do crnogorske granice. Imaćemo modernu prugu. To je sve za nas od izuzetnog značaja”.

Kako je rekao, u sferi kulture, pored pisma patrjarha Irineja koje je predao, zahvlaio je na podršci za izgradnju hrama Svetog Savet u Beogradu, kao i da će centralni deo biti uskoro završen.

Vučić je dodao da će Srbija uložiti još mnogo novca i da bi pre kraja sledeće godine to moglo da bude završeno i da je pozvao Putina da tada dođe u Beograd.

“Sa velikom čašću sa prihvatio poziv da prisustvujem Danu pobede, 9. maja u Moskvi, to je velika čast za nas i sve narode koji su prisustvovali anfišističkoj koaliciji i koji ne žele da dozvole prekrajanje istorije”.

Soci, 4. decembra 2019. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se danas u Sociju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji “Bocarov rucej”. Dvojica predsednika su najpre imali sastanak u cetiri oka, a potom ce razgovore nastaviti s delegacijama na radnom rucku koji Putin priredjuje u cast predsednika Srbije. Predsednistvo Srbije

Vučić je još jednom izrazio zahvalnost ruskom predsedniku na gostroprimstvu, te na vremenu koje je izdvojio za jednu malu zemlju, poput Srbije, što, kaže, govori o njegovoj veličini, odnosu i poštovanju za srpski narod.

Posebno je zahvalio Putinu na njegovom ličnom doprinosu da odnosi dve zemlje budu veoma dobri, te ponovio da je Putin mnogo uradio za Srbiju u prošlosti zbog čega, kako je primetio, ljudi u Srbiji više cene Putina nego neke ranije ruske lidere.

Da je Putin 1999. godine odlučivao u Rusiji, Srbija ne bi bila bombardovana, a 2015. godine nas je spasao žiga sramote na čelu, da smo bili proglašeni genocidnim narodom rezolucijom SB UN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će predsednik Rusije Vladimir Putin naredne godine u Beogradu otvoriti Hram Svetog Save na Vračaru.

“Nadam se da će sledeće godine biti u Srbiji i zajedno sa nama otvoriti Hram Svetog Save, koji je jedan od najvećih i najvažnijih pravoslavnih svetinja na svetu”, rekao je predsednik Srbije novinarima na konferenciji koju je održao sa ruskim predsednik Vladimirom Putinom.

Vučić je u prvom delu zajedničke konferencije rekao da je pozvao predsednika Rusije u Beograd, kome je između ostalog zahvalio na podršci na brojnim poljima.

Predsednik je rekao novinarima da je u Moskvu doneo i pismo srpskog patrijarha Irineja i da je zahvalio Rusiji na podršci oko izgradnje tog veličanstvenog hrama na Vračaru.

Konferencija je bila prilika i da predsednik Rusije kaže da će u Srbiju uskoro biti vraćena i najvrednija kulturna relikvija.

Vraćanje te 166. stranice jednog od najvecih dragulja srpskog kulturnog nasleđa – Miroslavljevog jevandelja, pisanog u 12 veku, koja se čuva u Nacionalnoj biblioteci u San Peterburgu, biće vraćena na osonvu sporazuma Rusije i Srbije, potpisanog 19. oktobra u Beogradu tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.

Soci, 4. decembra 2019. – Stratesko partnestvo Srbije i Rusije se razvija i svakodnevno potvrdjuje i ojacava, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na pocetku sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem i istakao da ga ponovo ocekuje u Rusiji u maju naredne godine. Putin je pozeleo dobrodoslicu Vucicu i istakao da mu je veoma drago sto vidi predsednika Srbije. Predsednistvo Srbije

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da su današnji razgovori sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucićem bili korisni i sadrzajni i da doprinose prijateljstvu i strateškoj saradnji dve zemlje.

“Rusija i Srbija daju veliki znacaj stailnost regiona, tezimo uspostavljanju dobrosusedstva i smanjenju konfliknog potencijala”, rekao je Putuin.

Putin je na zajednickoj konferenicji za novinare rekao da su on i predsednik Srbije detaljno razmotrili sve aspekte rusko-srpske saradnje i razmenili mišljenja o situaciji na Zapadnom Balkanu, pre svega o Kosovu i Metohiji, ali i o drugim aktuelnim regionalnim problemima.

Odnosi Srbije i Rusije imaju bogatu istoriju i oslanjaju se na viševekovno prijateljstvo i uzajamnu pomoć, rekao je Putin te podsetio da su se dva naroda borila rame uz rame u Drugom svetskom ratu i borili se protiv nacizma.

U tom kontekstu, naveo je da će sledeće godine biti obeležan važan datum za Rusiju, 75 godina od kraja Otadžbinskog rata i da je Vučić prihvatio poziv da 9. maja iduće godine dođe u Moskvu.

On je rekao i da je zahvalan srpskim prijateljima za brizljiv odnos prema spomenicima, i sećanje na ruske vojnike kao i na tome da vidi srpske vojnike na Crvrnom trgu.

Putin je rekao i da je povećna trgovinska ramena razmena i da je vise od 2 milijarde dolara, da su ruske investicije bile oko 4 milijarde dolara, a gasna korporacija Gaspromnjet ulozila u cerku firmu u Srbiji oko 2 milijarde dolara, dok će do 2025. godine uloziti oš 1,4 milijarde dolara.

Rusija je vodeci isporučilac gasa u Sriji, rekao je on dodajući da je prošle godine za srpske potrošače isporučeno vise od 2,5 milijarde kubnih metaragasa.

On je podsetio na izgradnju gasno transpotnog sistema kopnenim i puem koji e pridružuje turskom toku i evropi.

Naveo je da je dogovoreno i proširenje kapaciteta Banatskog dvor na 2,5 milijarde kubnih metara gasa.

Ukazao je da će biti povećana ne samo energetsk bezbednost Srbije, već i u reginuuopšte.

Putin ej podsetio na infrastrukturne radove koje ruske kompanije izvode u Srbiji, kao sto je unapređenje železnice, modernizaija zelznckog centra, brzina i efikasnost.

Puitin je rekao a Rusija predlaže i pobodljasnje avio parka Er srbije, da isporucuju avione i tehnicko servsiranje.

Podsetio ej i na kompanije kojrade u srbiji kao sto je Zberbanka i Ros gas koje pružaju veliki broj usluga.

Kaže i da su srpske kompanije akivno predstavljene u Rusiji, i bve se izgradnjom, farmaceutikom, hranom, turizmom.

Rrusija i Srbija razvijaju i saradnju u vojno tehničkoj oblasti, rekao je Putin navodeći da podržavaju vojnu neutralnost, ali pruzaju pomoć u modernom naporužanju za odbrambene potrebe Srbije.

Naveo ej da predstanici Srbije cestvuju i u vojnim igrama i vezbama.

U Nisu je savremeni humanitani centar koji je namenjen za pomoć u nepogodama i vanrednim situacijama.

Kao važan segment saradnje izdvojio je i kulturnu sferu, najavljujući da će Srbiji uskoro biti vraćena stranica Miroslavljeog jevanđelja.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos