Lazanski: Plan je da Srbija i Rusija zajedno proizvode oružje

Postoji plan, da Srbija i Rusija zajedno proizvode oružje, uključujući i složenije borbene sisteme, rekao je ambasador Srbije u Moskvi, Miroslav Lazanski, povodom sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju.

Lazanski je za Sputnjik naveo da plan postoji, ali da ruski predsednik nije konkretno otkrio o čemu je reč.

“Predsednik Putin nije ništa precizirao, ali mogli bismo da radimo, verovatno, neke oklopne transportere, borbena vozila pešadije, točkaše. Mogli bismo da sarađujemo na izradi kompletnog vozila ili pojedinih agregata, nekih delova tih vozila. Tu bi se moglo naći prostora za komplementarnost. Mislim da se radi i o teškim kamionima, koji bi bili istovremeno i za vojne i za civilne svrhe. To je nešto što je predsednik Putin pomenuo”, rekao je Lazanski.

Prema njegovim rečima, Srbija iz Rusije uvozi kamione ’Kamaz‘, kao vozila koja na sebi nose samohodnu haubicu ’Noru 52B‘.

“Treba da vidimo, da li tu ima prostora da se radi, a mislim da ima“, rekao je Lazanski.

On je dodao i da postoji plan zajedničke proizvodnje nekih složenijih borbenih sistema.

“Predsednik Putin je naglasio, da nije samo Rusija izvoznik oružja u Srbiju, već da i Rusija iz Srbije uvozi artiljerijsku municiju, kalibra 155 milimetara, zato što ona u svom standardnom kalibru ima kalibar 152. To je bio kalibar ruske, sovjetske armije i Varšavskog pakta. Dakle, Rusi nisu pravili 155, a mi ga pravimo i sad je, verovatno, njima taj kalibar potreban i oni ga kupuju od Srbije“, rekao je Lazanski.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos