“Džingis Kan: Osvajač” – jedan od najsmrtonosnijih filmova!

Holivudski megahit, “Džingis Kan: Osvajač”, ostaće upamćen kao jedan od najsmrtonosnijih!

Snimanje ovog istorijskog filma, počelo je davne 1954. godine. Ulogu mongolskog poglavice, Džingis Kana, tumačio je čuveni Džon Vejn, a njegovu izabranicu, tatarsku princezu, igrala je, Suzan Hejvord.

Projekat je bio izuzetno ambiciozan i pre svega skup, obećavao je pompu. Iza njega je stajao čuveni Hauard Hjuz, pionir vazduhoplovstva i bogati producent, preneo je “Blic”.

Snimanje su remetili veliki problemi sa vrućinom i nepristupačan teren. Tada je za kadrove izabrana pustinjska lokacija u državi Juta, koja je odgovarala scenama azijskih stepa, u kojima je osvajao Džingis Kan.

Ova odluka, pokazala se kobnom po celokupnu filmsku ekipu, jer je lokacija za snimanje bila nedaleko od ozloglašene oblasti za nuklearna testiranja u Nevadi.

Više od 100 testiranih nuklearnih bombi, stvaralo je radioaktivne oblake, visine nekoliko hiljada metara, čije su smrtonosne čestice raznosili jaki vetrovi, pa je lokacija na kojoj je snimano bila prekrivena smrtonosnom prašinom.

Filmsku ekipu činilo je 220 ljudi; od kojih je čak 92 umrlo od raka. Džon Vejn preminuo je od raka pluća, dok je Suzan Hejvord smrtno obolela od raka mozga.

Hauard Hjuz se osećao krivim za brojne smrti, budući da je on izabrao kobnu lokaciju. Kada je početkom 70-ih godina prošlog veka primetio da članovi filmske ekipe umiru, platio je neverovatnih 12 miliona dolara, da bi kupio sve postojeće primerke filma. Nije želeo da se film uopšte prikazuje.

“Osvajač” je za vreme Hjuzovog života bio “pod ključem”, a ponovo je emitovan tek nakon njegove smrti.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos