U SAD se svakog dana ukrade 1,7 miliona paketa!

U SAD, svakog dana, 1,7 milona paketa ne stigne do primaoca i tako lopovi prisvoje oko 25 miliona dolara, na koliko je procenjena vrednost tih pošiljki.

Krađa paketa je posebno učestala tokom decembra, kada su praznici i kada se pokloni šalju poštom, a ovom vrstom krađe posebno su pogođeni građani Njujorka, gde stiže najveći broj paketa, pa se i najviše kradu. Tako svakog dana, u Njujorku nestane 90.000 paketa, a ove godine je taj broj porastao za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, piše Njujork tajms.

I policija u Denveru je pocela da vodi evidenciju o nestalim paketima i utvrdila da se krađa paketa povećala za 68 odsto, za protekle četiri godine, a u Vašingtonu je do novembra prijavljeno 1.846 slučajeva krađe paketa, dok ih je prošle godine bilo 1.546.

Jedno istraživanje je pokazalo, da se jedna od pet osoba požalila da joj paket nije stigao.

Krađa paketa je posledica sve veće kupovine preko interneta, pa firme koje na ovaj način prodaju robu, pokušavaju da pomognu svojim kupcima, tako što im javljaju kada će stići isporuka, ali i kupci počinju sami da se snalaze.

Mnogi su počeli da izbegavaju, da im se roba dostavlja na kućnu adresu, pa organizuju da je preuzimaju sami na pošti, a u nekim soliterima su neki stanari zaduženi da primaju pakete za svoje komšije i brinu o njima.

Neki kupci zamenjuju starinske sandučiće za poštu velikim kutijama, u koje mogu da stanu i veliki paketi, a neki ugrađuju zvučni alarm kod sanduka, u koji poštari ostavljaju pakete, koji odmah signaliziraju da je pošiljka stigla.

U nekim delovima zemlje, pooštrene su kazne za krađu paketa i sada se u Teksasu može zaraditi kazna od 10 godina, ako neko bude uhvaćen da krade pakete.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos