Kalemegdan među 14 ugroženih lokaliteta kulturnog nasljeđa Evrope!

Beogradska tvrđava je među 14 ugroženih lokaliteta kulturnog nasljeđa Evrope, saopštio je danas stručni panel organizacije “Evropa Nostra” i Instituta Evropske investicione banke.

U saopštenju je navedeno, da bi sprovođenje projekta izgradnje žičare /gondole/ Kalemegdan-Ušće drastično ugrozilo integritet i autentičnost tog lokaliteta, koji nije samo simbol Beograda, već spomenik od izuzetnog značaja za Srbiju.

Beogradska tvrđava, sa okruženjem, dragulj je kulturnog nasljeđa čitave Evrope, jer svjedoči o brojnim civilizacijama koje su naseljavale prostore Balkana, od Neolitskog perioda do danas, prenosi Beta.

U saopštenju se ističe da će 14 ugroženih evropskih lokaliteta biti u užem izboru za Program “Sedam najugroženijih” 2020. godine.

“Evropa Nostra” se više od 50 godina bori za očuvanje kulturne baštine u Evropi, prije svega kroz program “Sedam najugorženijih”, a delegacija stručnjaka te organizacije, boravila je u maju u Beogradu, kako bi analizirala projekat gradnje žičare i opasnost realizacije tog projekta po Beogradsku tvrđavu.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos