Nove sankcije Vašingtona, na spisku i državljani Srbije!

Ministarstvo finansija SAD, uvelo je sankcije za 17 pojedinaca i 29 pravnih lica iz Srbije, Letonije, Venecuele i Kipra.

Među sankcionisanim licima iz Srbije, nalazi se Slobodan Tešić, kao i kompanije “Partizan tek”, “Tehnoglobal sistems” Beograd, “Gravit limitid” i “Karso limitid”, čiji je on vlasnik ili kojima upravlja.

Tešić je 21. decembra 2017. godine, označen kao jedan od najvećih trgovaca oružjem na Balkanu, a skoro deset godina mu je zabranjeno putovanje, zbog kršenja sankcija UN na izvoz oružja u Liberiju.

U dokumentu Ministarstva, navodi se da je Tešić direktno ili indirektno vršio podmićivanje ili pružao finansijsku pomoć, sa ciljem obezbjeđivanja ugovora o trgovini odužjem sa raznim zemljama.

Nakon što je označen kao jedan od najvećih trgovaca, Tešić je nastavio da djeluje kao partner iz sjenke u kompanijama, čiji je direktan vlasnik ili rukovodilac.

Sankcije su uvedene i Tešićevim saradnicima, među kojima su njegov zastupnik u međunarodnoj trgovini, Goran Andrić, koji direktno ili indirektno upravlja kompanijom “Velkom Trejd” Beograd, direktor i sekretar kompanije “Finrost” na Kipru i predstavnik kompanije “Falkon stratedžis”, Esad Kapidžić, generalni direktor “Partizan tek”, “Tehnoglobal sistems” Beograd, Nebojša Šarenac, kao i direktor “Partizan tek”, Zoran Petrović.

Na listi se nalaze još i vlasnik kompanije “Vektura trans”, Milan Subotić, predstavnik kompanije “Araneks”, Želimir Petrović, vlasnik 50 odsto kompanije “Falkon stratedžis”, Sreten Cvjetković i direktor “Tehnoglobal sistems” Ljubo Maričić.

Među sankcionisanim kompanijama, koje su povezane sa Tešićem, nalaze se “Munstorm enterprajzis” i “Tardigrejd limitid”, sa Kipra, kao i “Biznis diverziti limitid”, u Hong Kongu.

Sankcijama su blokirana sva sredstva i imovina, povezana sa navedenim licima, koje se nalazi u SAD.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos