Britanci danas glasaju

Foto: Ilustracija

Glasači u Velikoj Britaniji izlaze danas na treće opšte izbore u posljednjih manje od pet godina, nakon izjašnjavanja građana 2015. i 2017. godine.

Ovo su prvi izbori koji će biti održani u decembru u prethodnih blizu 100 godina.

Glasačka mjesta u 650 izbornih jedinica širom Engleske, Velsa, Škotske i Sjeverne Irske otvaraju se u 8.00 časova po lokalnom vremenu, a zatvaraju se u 23.00 časa.

Brojanje glasova počinje odmah potom, a veći dio rezultata očekuje se u ranim jutarnjim satima u petak, prenio je Bi-Bi-Si.

Izbori se u Britaniji tradiconalno održavaju svake četiri ili pet godina, ali su članovi Parlamenta u oktobru glasanjem odlučili da bude raspisano prijevremeno glasanje.

Ankete uoči izbora pokazuju da Konzervativna stranka premijera Borisa DŽonsona vodi, ali da se razlika u odnosu na opoziciju smanjuje.

Politički lideri su obilazili zemlju uzduž i poprijeko uoči glasanja u posljednjim pokušajima da pridobiju milione neodlučnih glasača koji bi mogli da odrede konačan ishod.

Ukoliko DŽonsonova stranka pobijedi, novi saziv Parlamenta vjerovatno će brzo preduzeti korake ka realizaciji sporazuma o Bregzitu koji je premijer postigao sa EU.

Ako trijumfuju opozicioni laburisti, njihov lider DŽeremi Korbin vjerovatno bi pokušao da primijeni svoj plan za Bregzit i pokrene pregovore o novom sporazumu o povlačenju sa liderima EU u roku od tri mjeseca, poslije čega bi uslijedio novi referendum u roku od šest mjeseci o samom Bregzitu, prenio je AFP.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos