Kusturica: Handke je pokazao, da je čovjek stijena!

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Proslavljeni srpski režiser, Emir Kusturica, ocijenio je da je nobelovac Petar Handke, svojim ponašanjem u Stokholmu, tokom višednevne ceremonije dodjele Nobelove nagrade, pokazao da je čovjek stijena. 

“Handke nije ništa rekao o bilo čemu što mijenja kurs. On je, ipak, čovjek stijena”, rekao je Kusturica za “Večernje novosti”.

List podsjeća, da su Handkea mnogi željeli da uvuku u polje politike, ali da se Nobelovac nije dao, pa su umjesto toga, njegovi kritičari, kroz zdravicu koju je uputio auditorijumu, dobili – polje jagoda.

Peter Handke je svoj govor, koji je trajao tek nešto duže od minuta, pred švedskim kraljem i kraljicom i u prisustvu najviših zvanica, posvetio prvoj ženi dobitnici Nobelove nagrade, Šveđanki, Selmi Lagerlef i njenoj metaforičnoj priči o dječaku, Nilsu Holgersonu, koji je letio sa guskama.

Handke je, tokom kratke zdravice rekao, da njegove želje i pozdravi odlaze divljim guskama i “Čudesnom putovanju Nilsa Olgersona kroz Švedsku”.

“Moja želja je da guske u budućnosti, takođe, lete i van Švedske, po svim pejzažima, ne samo u Evropi i tako pretvore čak i najmanje zemlje u zemlju širom svijeta. Divlje guske Selme Lagerlef , zauvijek. Polje jagoda, zauvijek. I šumske jagode, zauvijek”, poručio je Handke na banketu.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos