Donacija EU Graničnoj policiji BiH

Foto: Srna

Delegacija EU u BiH danas je u Sarajevu, posredstvom Međunarodne organizacije za migracije /IOM/, uručila donaciju Graničnoj policiji koja se sastoji od pet terenskih vozila “ford kuga”, čija je vrijednost 150.000 evra.

Zamjenik direktora Granične policije Fahrudin Halač zahvalio je EU i IOM-u na ovoj vrijednoj donaciji, ističući da će vozila biti upućena u pet regionalnih centara ove službe kao ispomoć u materijalno-tehničkim sredstvima i poboljšanju uslova rada pripadnika ove agencije na terenu.

“Ovo je nastavak saradnje IOM-a i Evropske komisije sa Graničnom policijom, koja je od njih dobila i kombi vozilo `reno master`, čija je vrijednost 47.452 evra”, istakao je Halač.

Prema njegovim riječima, EU i IOM su Graničnoj policiji obezbijedili i 198.000 evra za troškove smještaja zbog angažovanja pripadnika Granične policije i drugih službenika policijskih agencija koji rade na rješavanju migrantske krize, kao i dodatnih 139.950 evra za gorivo, odnosno troškove prevoza migranata.

On je naveo da ukupna vrijednost donirane opreme i novčanih sredstava od Evropske komisije u okviru projekta IPA za ovu godinu u vidu specijalnih mjera upravljanja migrantskom krizom iznosi 535.402 evra ili 1.047.156 KM.

Šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave Delegacije EU u BiH Nikolas Bizel rekao je novinarima da je EU veoma zadovoljna što može da isporuči ova vozila Graničnoj policiji BiH kao jedan od napora da pomogne u rješavanju migrantske krize, te zahvalio IOM-u kao partneru u ovom projektu.

“Više od milion evra dato je institucijama BiH koje rade na rješavanju migrantske situacije i EU će nastaviti da pomaže BiH da intenzivno radi na rješevanju migrantske krize”, poručio je Bizel.

Šef IOM-a i subregionalni koordinator za zapadni Balkan Peter Van der Overart naglašava da je saradnja na ovom projektu u proteklom periodu bila veoma dobra i efikasna.

“Često putujem prema granici BiH i vidim kako Granična policija BiH radi. Oni su zaista napravili izvrstan posao u okviru svojih ograničenih kapaciteta, jer su u procesu upravljanja migrantskom krizom i na planu zaštite granice radili vrlo profesionalno i efikasno, ali i izuzetno humano, bez nepotrebnog nasilja”, istakao je Overart.

Svečanost pripomredaje donacije održana je na platou ispred sjedišta Granične policije BiH.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos