Moskva spremna da liječi teško bolesnog generala Mladića!

Foto: Youtube

Rusija je spremna da preduzme sve mjere bezbjednosti i da liječi bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića, kojem je potrebna medicinska pomoć, jer je teško bolestan u haškom pritvoru, izjavio je zamjenik predstavnika Rusije, u Savjetu bezbjednosti UN, Genadij Kuzmin. 

On je, na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, gdje se raspravljalo o izvještaju o radu Haškog tribunala, naglasio da se nada, da će Mladiću biti pružena neophodna medicinska pomoć, pišu “Večernje novosti”.

Kuzmin je i u julu, u Savjetu bezbjednosti UN, rekao da je Rusija zabrinuta za zdravstveno stanje generala Mladića, jer nema potvrde iz nezavisnih izvora da u haškom pritvoru dobija adekvatnu medicinsku pomoć.

On je tada čak naveo, da Rusija više neće uplaćivati novac za rad tog međunarodnog suda, ako se situacija sa liječenjem Mladića ne promijeni.

Generalov sin, Darko Mladić, izjavio je za “Večernje novosti”, da je delegacija ruske Dume bila prije deset dana u posjeti njegovom ocu i da su se lično uvjerili u to da nije dobro.

“Oni ga posjećuju s vremena na vrijeme i, iako nisu ljekari, mogu da vide da se ne osjeća dobro. Ratku se zdravlje pogoršava, a posljednjih nedjelja je znatno oslabio. Zabrinuti smo zbog toga, naročito što su se svi ljekari do sada složili, da mu je neophodno liječenje u bolničkim, a ne u pritvorskim uslovima”, rekao je Darko Mladić.

General Mladić ima ozbiljnih problema sa srcem, visokim pritiskom i osjeća posljedice moždanih udara, koje je preživio. Snimci glave, koji su mu rađeni prošle godine, pokazuju promjene na mozgu, kojih nije bilo ranije.

Rusije je prije dvije godine dala garancije da je spremna da prihvati generala Mladića na liječenje u Moskvi, da osigura njegovu bezbjednost i da ga vrati čim mu se zdravstveno stanje stabilizuje ili po zahtjevu suda u Hagu.

Tadašnje sudsko vijeće je, međutim, odbilo da ga pusti na liječenje.

Zdravlje generala Ratka Mladića, pogoršalo se u haškom pritvoru, u posljednjih mjesec dana i oni koji su uz njega traže način da mu spasu život, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić. 

“Borimo se za to. Ne sedimo skrštenih ruku, pokušavamo na sve načine da ga izvučemo na lečenje”, rekao je Darko Mladić, povodom ponovljenog zahtjeva Moskve da se generalu dozvoli liječenje u Rusiji.

On je naveo da pogoršanje stanje nije neočekivano i u skladu je sa prognozom srpskih ljekara, s obzirom na uslove u kojim se general nalazi, a koji nisu primjereni za čovjeka, koji je teško bolestan i dugo bez adekvatnog liječenja.

Darko Mladić je naveo da je svakog mjeseca neko od porodice sa generalom, te da će zajedno provesti Božić u Hagu.

Osvrćući se na izjavu zamjenika predstavnika Rusije u Savjetu bezbjednosti UN, Genadija Kuzmina, da je Moskva spremna da preduzme sve mjere bezbjednosti i da liječi nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, Darko Mladić je istakao da je Kuzmin svoje izlaganje počeo konstatacijom da je “Tribunal takav mehanizam u kome su svi nevini, dok se ne dokažu da su Srbi”.

“Onda je pomenuo zabrinutost za stanje generala Mladića i rekao da su i dalje otvoreni za to, da se leči u Rusiji”, rekao je Darko Mladić.

On je naveo, da ne zna kakve su bile reakcije u Savjetu bezbjednosti UN na ponovljeni zahtjev Moskve, naglasivši da je to jedna specifična arena.

“Šta se dešava iza kulisa, znaju samo ti veliki igrači. Ne znam da li ima odgovora. Vidim da je borba u tribunalu sada očigledno za budžet i zato je ovako bila intonirana sednica”, istakao je Darko Mladić.

Prema njegovim riječima, izjave predsjednika Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, Karmela Ađijusa, glavnog tužioca, Serža Bramerca i onih koji ih podržavaju, usmjerene su na zadržavanje visokog budžeta, jer je ovaj tribunal od svog osnivanja potrošio više od sedam milijardi dolara.

On je naveo, da bez obzira na sve, njegov otac general Ratko Mladić, ne gubi moral, što snaži i one koji ga podržavaju.

“Njegova snaga volje i moral su nešto što ga i drži u životu. Ubeđen sam. On je živ dokaz koliko je u životu bitna volja. U tim teškim okolnostima, u kojim se nalazi zdravstveno, pravno i izolovano već toliko dugo od porodice, prijatelja i svog naroda, koji toliko voli, on crpi snagu da istraje”, zaključio je Darko Mladić.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos