Potpisan sporazum o saradnji za auto-put, Beograd – Sarajevo

Foto: Tanjug

Predstavnici Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu danas su u Beogradu potpisali međudržavni sporazum o saradnji, na realizaciji projekta auto-puta, Beograd–Sarajevo.

“Za Srbiju je sporazum veoma važan, jer znači efikasnost u realizaciji deonice Kuzmin-Sremska Rača /na delu auto-puta Beograd-Sarajevo/”, rekla je potpredsjednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, koja je sporazum potpisala sa zamjenikom ministra komunikacija i saobraćaja u Savjetu ministara, u tehničkom mandatu, Sašom Dalipagićem.

Beograd, 13. decembra 2019.- Ministarka gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic (D) pozvala je danas Federaciju BiH da ubrza postupak izgradnje zajednickog granicnog prelaza kod mosta “Bratoljub”, koji spaja Ljuboviju i Bratunac, kako bi most ssto pre bio pusten u saobracaj.Zamenik ministra komunikacija i prometa BiH Sasa Dalipagic (L) je, odgovarajuci na pitanje medija, rekao da je izgradnja granicnog prelaza u nadleznosti Uprave za indirektno oporezivanje u BiH, dok je ministarstvo koje on predstavlja sa zavrsetkom izgradnje mosta zavrssilo i svoje obaveze prema njemu. FOTO TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE, MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ MILETA MIRCETIC/ nr

 

Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, istakla je da radovi na toj dionici teku dogovorenom dinamikom.

“Sporazum je važan, jer predstavlja i mogućnost da dobijemo građevinsku dozvolu za celu dužinu mosta preko Save”, rekla je Mihajlovićeva i zahvalila svima koji su doprinijeli da sporazum bude potpisan, iako “sva tela na nivou BiH još nisu konstituisana”.

Prema njenim riječima, auto-put Beograd – Sarajevo, za Srbiju je “put prijateljstva”, koji građane obje zemlje treba da vodi u budućnost.

Beograd, 13. decembra 2019.- Ministarka gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic (S) pozvala je danas Federaciju BiH da ubrza postupak izgradnje zajednickog granicnog prelaza kod mosta “Bratoljub”, koji spaja Ljuboviju i Bratunac, kako bi most ssto pre bio pusten u saobracaj.Zamenik ministra komunikacija i prometa BiH Sasa Dalipagic (D) je, odgovarajuci na pitanje medija, rekao da je izgradnja granicnog prelaza u nadleznosti Uprave za indirektno oporezivanje u BiH, dok je ministarstvo koje on predstavlja sa zavrsetkom izgradnje mosta zavrssilo i svoje obaveze prema njemu. FOTO TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE, MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ MILETA MIRCETIC/ nr

 

Dalipagić je rekao, da će se taj auto-put na području BiH, graditi u trasi koja će biti spoj sa Koridorom “Pet ce”- Tuzla-Brčko-Bijeljina, do granice sa Srbijom i dalje do Beograda.

“Sporazum predviđa i izgradnju mosta na Savi kod Rače, koji će biti spojna tačka između dvije zemlje”, rekao je Dalipagić, podsjetivši da je predviđeno da Srbija u cjelosti izgradi taj most.

On je naveo, da druga dionica auto-puta treba da ide trasom Sarajevo-Pale-Višegrad-Vardište-granica sa Srbijom i dalje do Beograda.

Beograd, 13. decembra 2019.- Ministarka gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic (S) pozvala je danas Federaciju BiH da ubrza postupak izgradnje zajednickog granicnog prelaza kod mosta “Bratoljub”, koji spaja Ljuboviju i Bratunac, kako bi most ssto pre bio pusten u saobracaj.Zamenik ministra komunikacija i prometa BiH Sasa Dalipagic je, odgovarajuci na pitanje medija, rekao da je izgradnja granicnog prelaza u nadleznosti Uprave za indirektno oporezivanje u BiH, dok je ministarstvo koje on predstavlja sa zavrsetkom izgradnje mosta zavrssilo i svoje obaveze prema njemu. FOTO TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE, MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ MILETA MIRCETIC/ nr

 


Ambasadorka BiH u Srbiji, Aida Smajić, izrazila je zadovoljstvo potpisanim sporazumom, dodavši da je sigurna da će realizacija projekta auto-puta, doprinijeti da odnosi dvije države idu uzlaznom putanjom.

Ranije je najavljeno, da će se auto-put Beograd-Sarajevo, graditi u dvije trase koje na teritoriji Srbije obuhvataju dionice Sremska Rača-Kuzmin i Požega-Užice-Kotroman, u ukupnoj vrijednosti od oko 1,05 milijardi evra.

Dionica Sremska Rača-Kuzmin, duga je oko 17 kilometara, a vrijednost radova je oko 220 miliona evra, dok je dionica Požega-Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrijednost radova je oko 830 miliona evra.

Radove na području Srbije, izvodi turska kompanija “Tašjapi”.

Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, Srbija dobija mogućnost da se poveže sa evropskim Koridorom “Pet ce”, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid i saobraćajnicom preko Požege.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos