ATP: Novak Ðoković je najbolji igrač decenije!

Foto: ATP tour

Srpski teniser, Novak Ðoković, izabran je za igrača decenije, u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), saopšteno je na sajtu te organizacije.

Kako je navedeno, Ðoković je ostvario je najveće uspehe u protekloj deceniji, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Marija i Stana Vavrinku, koji su se našli među prvih pet u ovom poretku ATP-a.

Ðoković je osvojio ukupno 61 titulu, 15 na gren slemova, četiri sa završnog Mastersa i 29 sa turnira serije 1.000.

Ðoković je u jednom trenutku objedinio titule sa sva četiri najveća turnira, prvi je teniser koji je trijumfovao na svim Mastersima, a u pet navrata godinu je završavao kao prvi na svetu.

Španac, Nadal, je u prethodnoj deceniji osvojio 48 titula, od kojih 13 sa gren slemova, 20 sa Mastersa, a na prvoj poziciji je na kraju godine bio četiri puta.

Švajcarac, Federer, je trijumfovao na 42 turnira, osvojio šest titula na najvećim turnirima, dve na završnom Mastersu sezone, dok je na Masters turnirma 12 puta dizao pehar.

Mari je u prethodnoj dekadi ovojio 32 pehara, od čega tri na gren slemovima, jedan završni Masters i deset Masters turnira.

Dva puta je bio olimpijski šampion, a jednom je godinu završio kao prvi na ATP listi.

Vavrinka, peti najbolji tensier u prošloj deceniji, podizao je pehar 15 puta, tri na gren slemovima i jedan Masters.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos