Milionska prevara lekovima protiv raka u Nemačkoj

Foto: Ilustracija

Nemačka policija u Hamburgu pokrenula je danas, u saradnji sa državnim tužilaštvom, akciju pretresa prostora farmaceutske firme “Citoservis” (ZytoService), kao i više ordinacija lekara, apoteka, jednu bolnicu, privatne posede, zbog sumnje u prevare sa lekovima protiv raka.

Radi se o najvećem pretresu ikada sprovedenom u Hamburgu, a u akciji učestvuje vise od 420 policajaca i šest tužioca, prenose nemački mediji.

“Citoservis” je vodeći proizvođač infuzija koje se koriste u terapiji protiv raka.

Portparol tužilaštva za privredni kriminal Lidi Ehtering rekla je da se vodi istraga protiv 14 osoba, među kojima su tri apotekara, devet lekara i dve osobe na vodećim pozicijama u preduzeću.

Prema nemačkoj televiziji ARD, ova kompanija je podmićivala lekare.

Od januara 2017. godine su pojedini lekari dobijali od “Citoservisa” novac u visini od više od pola miliona evra, dobijali nepovratne pozajmice, koristili luksuzna vozila i druge pogodnosti, a nekima je kupovana i oprema za ordinaciju.

“Citoservis” je zauzvrat od lekara tražio da pacijentima prepisuju infuzije koje proizvodi ta kompanija.

Ehtering kaže da tužilaštvo tereti osumnjičene za podmićivanje, primanje mita i obračunsku prevaru.

U terapiji protiv raka lekari odlučuju koje specijalne apoteke preporučuju pacijentima za kupovinu infuzija sa njihovim receptima.

Jedna terapija košta do 100.000 evra.

Ovakvi recepti si veoma unosni za apoteke i proizvođače lekova, pa se u farma-industriji nazivaju i “farmaceutskim zlatom”.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos