Sukobi policije i demonstranata u centru Pariza!

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija, ispalila je danas suzavac u centru Pariza, tokom protesta protiv reformi penzionog sistema, dok su demonstranti uzvratili bacanjem projektila na policajce, javlja Rojters.

Sukobi su izbili u blizini Trga nacije, u istočnom delu francuske prestonice, tokom protesta u organizaciji trgovačkog sindikata, a do sukoba policije i demonstranata ranije danas, došlo je i u Nantu.

Protestors march in Paris, Tuesday, Dec. 17, 2019. Teachers, doctors, lawyers and workers at the Eiffel Tower — people from across the French workforce walked off the job Tuesday to resist a higher retirement age, and to preserve a welfare system they fear their business-friendly president wants to dismantle. (AP Photo/Thibault Camus)

 

Hiljade ljudi, širom Francuske, izašlo je i danas na ulice, a zaposleni, uključujući nastavnike, lekare, advokate i radnike u Ajfelovoj kuli, napustili su radna mesta, kako bi protestovali protiv povećanja starosne granice za odlazak u penziju i, kako kažu, sačuvali sistem socijalne zaštite, strahujući da predsednik, Emanuel Makron, planira da ga uništi.

Građani i turisti se već 13. dan suočavaju s problemima u saobraćaju, pošto i mašinovođe nastavjaju štrajk.

Protesters gather at La Bastille square during a demonstration Tuesday Dec.17, 2019 in Paris. Teachers, doctors, lawyers and workers at the Eiffel Tower — people from across the French workforce walked off the job Tuesday to resist a higher retirement age, and to preserve a welfare system they fear their business-friendly president wants to dismantle. (AP Photo/Francois Mori)

 

Škole su danas bile zatvorene i polaganje ispita je otkazano, pošto su se i nastavnici pridružili štrajku, prenosi Rojters.

Bolnice su od svojih zaposlenih zahtevale, da pruže najnužnije usluge, a nakon što su medicinske sestre, lekari i farmaceuti izašli na ulice, kako bi sačuvali nekada hvaljeni javni medicinski sistem, koji se suočava s poteškoćama posle višegodišnjeg smanjenja troškova.

People march during a demonstration Tuesday Dec.17, 2019 in Paris. Teachers, doctors, lawyers and workers at the Eiffel Tower — people from across the French workforce walked off the job Tuesday to resist a higher retirement age, and to preserve a welfare system they fear their business-friendly president wants to dismantle. (AP Photo/Francois Mori)

 

Nekoliko sati uoči početka protesta, policija je zabarikadirala Jelisejsku palatu, zbog mogućosti da nasilje izazovu aktivisti pokreta “Žuti prsluci” ili radikalni demonstranti, koji su nezadovoljni zbog “ekonomske nepravde”.

A protester wears a mask near riot police officers Tuesday Dec.17, 2019 in Paris. Teachers, doctors, lawyers and workers at the Eiffel Tower — people from across the French workforce walked off the job Tuesday to resist a higher retirement age, and to preserve a welfare system they fear their business-friendly president wants to dismantle. (AP Photo/Francois Mori)

 

Pritisak raste na Makrona, nakon što je visoki komesar francuske vlade za penzije, Žan-Pol Delevoj, podneo ostavku u ponedeljak, zbog navodnog sukoba interesa, ali vlada za sada ne odustaje od planova da poveća starosnu granicu za odlazak u penziju na 64 godine.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos