Novi roman Neleta Karajlića

Foto: Srna

Roman Nenada Jankovića “Solunska 28”, u kojem nekadašnji frontmen sarajevske rok-grupe “Zabranjeno pušenje” piše o Beogradu – gradu u koji se 1992. godine doselio iz Sarajeva, promovisan je u Derventi.

Janković, poznatiji pod umjetničkim imenom doktor Nele Karajlić je na sinoćnoj promociji, koja je održana u prostorijama Narodne biblioteke “Branko Radičević”, rekao da u romanu govori o jednoj kući na Dorćolu, u Beogradu.

“Riječ je o njenoj stogodišnjoj istoriji i to o najtežih 100 godina 20. vijeka. Sama ideja je potekla iz činjenice da je moj pradjed napravio tu kuću i da je moja familija živjela tu stotinu godina. Naravno, priča je malo izokrenuta i više je plod moje mašte nego istorijskih činjenica, iako je teško dokazati da se to nije i dogodilo”, rekao je Janković novinarima.

On je podsjetio da je svoju prvu knjigu, “Fajront u Sarajevu”, u Derventi promovisao 2014. godine.

Vojislav Savić iz Pokreta “Pozitivna Srpska”, koji je sa autorom organizator promocije, podsjetio je da saradnja sa Jankovićem traje četiri godine.

“Prvi put smo zajedno radili javni forum, što se kasnije razvilo u ozbiljnu saradnju. Drago nam je što smo ovdje i biće još projekata u vezi sa Derventom. Mogu da kažem da je Derventa sjajna lokalna zajednica u kojoj vlada divna atmosfera”, izjavio je Savić.

Direktor Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Derventi Mirjana Plisnić rekla je da Jankovićeva nova posjeta mnogo znači i da su Dervenčani izrazili veliko interesovanje za promociju.

“Kao i večeras, publika je bila oduševljena i Neletovim predstavljanjem knjige `Fajront u Sarajevu`. Nele je ličnost koju vole sve generacije, bilo da je u pitanju muzika, gluma ili pisanje knjiga. Mnogo nam znači njegova posjeta i drago nam je što su Dervenčani i ovog puta izrazili veliko interesovanje”, rekla je Plisnićeva.

Nenad Janković, odnosno doktor Nele Karajlić, rođen je u Sarajevu, slavu je stekao kao rok-muzičar, kompozitor i glumac, a bio je i televizijski režiser.

Prije četiri godine napisao je svoj prvi roman “Fajront u Sarajevu”, u izdanju “Lagune” i Kompanije “Novosti”.

Sinoćnoj promociji u Derventi prisustvovao je i načelnik ove opštine Milorad Simić.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos