Žene i muškarci biće jednaki za 257 godina!

Žene će se, u ekonomskim pravima, izjednačiti s muškarcima za 257 godina, pokazao je izveštaj Svetskog ekonomskog foruma (WEF), koji je merio jaz u društvenom položaju žena i muškaraca na području ekonomije, obrazovanja, zdravlja i političke moći.

“Rodna ravnopravnost će biti dostignuta tek za nekih sto godina”, naveo je WEF u najnovijem godišnjem izveštaju.

Iz WEF-a su istakli da su nastojanja, da se postigne ravnopravnost, osetno pojačana u odnosu na prošlu godinu, najpre zahvaljujući većoj političkoj zastupljenosti žena, prenosi Hina.

Oni upozoravaju, da je upravo politička arena područje, na kom su razlike i dalje najveće.

Kako se navodi, do ravnopravnosti, žene deli još 95 godina.

Jaz je najviše smanjen u obrazovanju, pa će na ravnopravnost, žene morati čekati još 12 godina.

Od ukupno 153 zemlje, obuhvaćene istraživanjem, potpuna ravnopravnost žena i muškaraca u obrazovanju, ostvarena je u njih 40.

Učestvovanje žena na tržištu rada stagnira, a finansijska nejednakost je produbljena, dok su participacija žena u ekonomiji i njihove prilike na tom području, najveći izvor zabrinutosti.

“To je jedino područje na kom se napredak produžio u regresiju”, rekli su iz WEF-a i dodali, da će ženama biti potrebno 257 godina da se izjednače s muškarcima, a kao razlog se navodi veća zastupljenost žena na poslovima, koji se automatizuju.

Žene se takođe nedovoljno zapošljavaju u zanimanjima, u kojima je rast plata najizraženiji, a suočene su i s večnim problemom pristupa kapitalu.

Island je 11. godinu zaredom zauzeo prvo mesto među 153 zemlje i vrednošću indeksa ravnopravnosti žena i muškaraca od 0,877 bodova (vrednost od jednog boda predstavlja punu rodnu ravnopravnost).

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos