Dodik: Niko neće spriječiti Srpsku da obilježava 9. januar!

milorad dodik

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je da Republika Srpska ima pravo da obilježava 9. januar kao datum svog nastanka i da je u tome niko ne može spriječiti, te naglasio da taj praznik ne vrijeđa nikoga.

Dodik je istakao, da će predstojeći Dan Republike, biti obilježen svečano, nizom događaja i moćnim defileom u Banjaluci, koji će, kako najavljuje, ponovo pokazati okupljenost Srpske oko tog praznika.

“Biće obilježen širom opština i gradova Srpske, gdje će biti organizovane manifestacije”, rekao je Dodik za RTRS.

On je podsjetio da mnoge ulice, trgovi, ustanove u lokalnim zajednicama i auto-put nose naziv 9. januar i dodao da će s tom praksom biti nastavljeno.

“To je naš praznik. Ne vrijeđa nikoga. Imamo pravo na datum nastanka Srpske i obilježićemo ga. Niko nas nikada u tome neće i ne može spriječiti”, istakao je Dodik.

Podsjetivši, da je Ustavni sud BiH osporavao 9. januar, Dodik je napomenuo da su neprirodno u tom sudu i strane sudije koje su politički i karijeristički odlučivale protiv Srpske.

“Da su se njegove sudije, poput onih iz Makedonije, držale prava, ne bi tako odlučivale. Ali, mi se nećemo odreći 9. januara”, poručio je Dodik i dodao da pomenuti sud neće više donositi odluke protiv Republike Srpske.

Dodik je svim ljudima u Republici Srpskoj i BiH čestitao predstojeće praznike, uz uvjerenje da će ovaj prostor očuvati mir i stabilnost.

“Potrebno je da više računa vodimo o svojim, a ne o interesima stranaca. Ako to uspijemo, napravićemo napredak”, istakao je Dodik.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos