Tramp: Glasanje za opoziv je “marš samoubistva” za demokrate!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD, Donald Tramp, nazvao je odluku Predstavničkog doma Kongresa, da izglasa njegov opoziv, „maršom samoubistva“ za Demokratsku stranku, u govoru koji je trajao dva sata, na mitingu u Mičigenu.

“Demokrate, lude Nensi Pelosi, obeležile su se večnim žigom sramote”, rekao je Tramp okupljenima u Mičigenu, gđe je stupio na binu samo nekoliko minuta pre nego što je postao treći americki predsednik, u 243 godine dugoj istoriji SAD, koji će se suočiti sa suđenjem u Senatu i potencijalnom smenom sa funkcije, prenosi Rojters.

“To je sramota”, ponovio je Tramp.

President Donald Trump speaks at a campaign rally in Battle Creek, Mich., Wednesday, Dec. 18, 2019. (AP Photo/Paul Sancya)

 

On je juče na Tviteru napisao 45 postova u toku prepodneva, pre nego što je održano glasanje o njegovom opozivu.

Iako je Bela kuća insistirala na tome, da će predsednik biti previše zauzet, da bi se fokusirao na dešavanja u Kongresu, Tramp je proveo čitavo prepodne, komentarišući proces opoziva putem tvitova i retvitova, prenosi AP.

“Možete li da poverujete da će me danas opozvati radikalna levica, demokrate koje ne rade ništa, a ja nisam ništa loše uradio”, napisao je Tramp u jednom od Tvitova i pozvao pratioce da se pomole.

President Donald Trump speaks at a campaign rally in Battle Creek, Mich., Wednesday, Dec. 18, 2019. (AP Photo/Paul Sancya)

 

Kako su članovi Predstavničkog doma ulazili dublje u raspravu o impičmentu, pojačavao se i intenzitet Trampove reakcije, pa je sve počeo da kuca velikim slovima.

“Tako užasne laži, koje iznosi radikalna levica, demokrate koje ne rade ništa. To je napad na Ameriku i napad na Republikansku stranku”, napisao je Tramp.

On je optužio demokrate “za nelegalan, stranački pokušaj puča” i “proglašavanje rata američkoj demokratiji”.

Donji dom Kongresa, u kom većinu imaju demokrate, usvojio je predlog za opoziv Trampa, po partijskoj liniji.

Za prvu tačku predloga – zloupotrebu položaja – glasalo je 230 članova Predstavničkog doma, dok je protiv bilo 197. Druga tačka – opstrukcija Kongresa – usvojena je glasovima 229 predstavnika, dok je 198 bilo protiv.

President Donald Trump speaks at a campaign rally in Battle Creek, Mich., Wednesday, Dec. 18, 2019. (AP Photo/Paul Sancya)

 

Opoziv Trampa ne znači i njegovu smenu s položaja. Ovim je samo otvoren put za suđenje u Senatu, sledećeg meseca, koji će doneti poslednju reč o tome da li će Tramp biti smenjen sa funkcije.

Rojters napominje, da je Senat više prijateljski nastrojen prema Trampu od Predstavničkog doma, s obzirom da republikanci tu imaju većinu.

Da bi Tramp postao prvi američki predsednik koji je opozvan u procesu “impičmenta”, demokratama treba dvotrećinska većina u Senatu od 100 mesta. To znači, da bi najmanje 20 republikanaca moralo da se prikloni demokratama u glasanju protiv Trampa, što nijedan nije nagovestio da će učiniti.

Ako bi se to ipak desilo, Tramp bi po automatizmu izgubio funkciju predsednika.

Nijedan predsednik SAD nije opozvan u procesu “impičmenta”.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos