Mejer: Beograd i Priština da podele Kosmet duž Ibra!

Foto: Espreso

Bivši šef CIA-e za Balkan, Stiven Mejer, kao rešenje za KiM predlaže dogovor Beograda i Prištine oko podele teritorije, navodeći da bi ta granica trebalo da bude na Ibru.

On je u autorskom tekstu za “Nedeljnik”, naveo da bi Beograd trebalo direktno da se obrati Prištini, jer, kako kaže, ako bi Beograd i Priština mogli da se dogovore oko tet-a-tet susreta, možda bi bilo moguće da pronađu istinski kompromis, povoljan po obe strane.

“Mogu da počnu time što će shvatiti, da obe strane moraju da se odreknu nečeg vrednog i da će biti nezadovoljnika i u Srbiji i na Kosovu, koji neće pristati ni na kakav predloženi kompromis”, napisao je Mejer i dodao, da SAD ne bi trebalo da se uključe u to, jer je svako mešanje te zemlje u prošlosti “bilo preispoljeni krah”.

On smatra i da bi granica trebalo da bude iscrtana na reci Ibar – da sve na severu pripada Srbiji, a sve južno Kosovu, a da svi koji ne žele da žive na jednoj strani, pređu na drugu.

Stanje stvari bi povremeno proveravali UN, OEBS, EU ili svi zajedno, predlaže Mejer i dodaje da bi srpski verski, kulturni i istorijski objekti bili zaštićeni.

Mejer smatra i da bi u duhu kompromisa trebalo dozvoliti referendume u takozvanoj Preševskoj dolini, kako bi se videlo da li oni žele da budu u Srbiji ili na Kosovu.

“Iako ovo nije savršeno rešenje, moglo bi da znači dobar početak. Ali da bi funkcionisalo, Srbija i Kosovo moraju da imaju hrabre, odlučne, nepokolebljive lidere, koji zaista žele da dođu do kompromisa”, zaključio je Mejer.

Bivši šef CIA-e je ocenio i da bi vlasti u Beogradu i formalno morale da se odreknu Briselskog sporazuma, ukoliko su stvarno zainteresovane za kompromis sa Prištinom, jer, kako je rekao, sporazum nije dobar po nacionalne interese Srbije.

Govoreći o zainteresovanosti administracije američkog predsednika, Donalda Trampa za Balkan, Mejer kaže da za to postoje dva velika razloga – jer region nije igrao po američkom diktatu u poslednjih 25 godina i jer su tu Rusi.

Kako kaže, na Balkanu SAD i Rusija sprovode obaveštajne, diplomatske, političke i bezbednosne aktivnosti jedni protiv drugih, odnosno koriste Balkan kao “primarno poprište”, na kom špijuniraju i kontrašpijuniraju jedni druge.

“Pitanje Kosova je važno Vašingtonu i Moskvi, ne zato što ih zanima dobrobit Kosova, već zato što žele da nadmudre jedni druge”, kaže Mejer.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos