Nastavlja se štrajk radnika “Amazona”, u Lajpcigu

FILE - In this Feb. 14, 2019, file photo people stand in the lobby for Amazon offices in New York. Amazon says President Donald Trump's “improper pressure" and behind-the-scenes attacks harmed its chances of winning a $10 billion Pentagon contract. Amazon argues in a lawsuit unsealed Monday, Dec. 9, that the decision should be revisited because of “substantial and pervasive errors" and Trump's interference. (AP Photo/Mark Lennihan, File)

Radnici centra za distribuciju, u skladišu kompanije “Amazon”, u Lajpcigu, produžiće štrajk zbog plata i uslova rada do Badnje večeri, saopšteno je danas iz njemačkog sindikata “Verdi”. 

Od 2013. godine, održano je nekoliko štrajkova u centrima za distribuciju “Amazona”, u Njemačkoj, koja je drugo tržište po veličini ove kompanije, poslije SAD.

U saopštenju “Verdija”, ističe se da je više od 400 radnika “Amazona” u Lajpcigu, u svakodnevnom štrajku od ponedjeljka, 16. decembra.

Sindikat je ranije saopštio, da je oko 1.200 radnika učestvovalo u štrajku, koji je počeo u nedjelju u noćnoj smjeni i nastavio se u ponedjeljak, u skladištima u Bad Hersfeldu, Koblencu i Lajpcigu. Štrajk je trebalo da traje do 21. decembra.

Međutim, danas je objavljeno da će štrajk u Lajpcigu trajati do 24. decembra.

“Amazon” ima 20.000 radnika, na 35 lokacija u Njemačkoj i više hiljada honorarnih saradnika tokom Božićnih praznika.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.