Vučić, Zaev i Rama u Tirani: U Beogradu sledi istorijski susret!

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije, Aleksnadar Vučić, izjavio je večeras, da su u Tirani postignuti konkretni dogovori o saradnji Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a da će sve biti finalizovano do sledećeg susreta, u Beogradu, krajem januara.

“Biće to istorijski susret, zbog onoga sto ćemo do tada završiti“, rekao je Vucicć posle trojnog sastanka sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom.

On je novinarima rekao, da je dogovorena veća uzajamna saradnja službi i organa za vanredne situacije, zajedničko delovanje vatrogasnih i policijskih jedinica u slučaju požara, poplava, zemljotresa… svega što su sve tri zemlje prošle.

Tirana, 20. decembra 2019 – Predsednik Srbije Vucic, premijer Albanije Edi Ram i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev trilateralnom sastanaku u Tirani. PREDSEDNISTVO SRBIJE

 

Vučić je naveo, da je dogovoreno i postojanje jedinstvene datoteke službi bezbednosti:

“Biće umreženi sistemi, da možemo da pomogneno jedni drugima i odmah reagujemo, te da svi kapaciteti budu dostupni svima”.

Najavio je da će do kraja godine biti konkretizovano i to, da se samo sa ličnom kartom može putovati u sve tri zemlje.

Kada neko kroči na beogradski aerodrom, niko ga više neće zaustavljati u Skoplju ili Tirani i obratno, kaže predsednik.

Kreiran je, kaže, i softver za jedinstveno tržište rada, što će omogućiti i veće privlačenje investitora.

“Jedinstveno tržište rada je dogovoreno, pa ako Albanac ili Makedonac pređe u Srbiju, dovoljno je da koristi svoj telefon ili kompjuter i da prijavi za želju sa radom. Dakle, ako Albanac pređe u Srbiju i poželi da radi, mi ćemo već imati njegove podatke, jer smo umreženi. Tako će biti i u obrnutom slučaju”.

Tirana, 20. decembra 2019 – Predsednik Srbije Vucic, premijer Albanije Edi Ram i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev trilateralnom sastanaku u Tirani. PREDSEDNISTVO SRBIJE

 

Kako kaže, to znači da se u roku od pet dana dobija evidencioni broj i radnik može da radi na teritoriji sve tri zemlje.

“To je revolucija i fantastična vest. Pokrićemo mnogo rupa”, rekao je Vučić i dodao, da će to doneti “dramatičan priliv investicija, jer je strancima važno da imaju sigurnost”.

Kaže, takođe, da će na graničnom prelazu Tabanovci biti povećan broj prilaznih traka i carinskih vaga, a da je od 1. decembra uspostavljena fitosanitarna inspekcija.

“Pokušaćemo dodatno da se približimo u carinama”, najavio je predsednik Srbije i rekao da je cilj da carine rade 24 sata dnevno.

Kako kaže, na sastanku je bilo reči i o ovlašćenim ekonomskim operaterima, koji ne moraju da pregledaju kamione sa robom na samom prelazu, već mogu i pre ili posle prelaza.

Takođe, Vučić je najavio razgovore i oko zelene energije, što neće biti laka tema zbog fidin tarifa.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos