100 godina FSS-a – Čeferin: Zemlja ste fudbalskih virtouza, čekamo vas na EP-u!

Foto: Tanjug

Prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA), Aleksandar Čeferin, čestitao je Srbiji 100 godina od osnivanja Saveza i zemlji, kako je naveo, fudbalskih virtuoza, poželeo plasman na EURO 2020. godine.

“Dragi prijatelji, izuzetno sam uzbuđen i počastvovan, što sam u prilici da zajedno s vama obeležim 100 godina FS Srbije. Srbija je uvek bila zemlja sporta, fudbala, velikih igrača, velikih emocija, ponekad prevelikih, neiscrpan rasadnik talenata. Sve ove vrline, prepoznate su u celom svetu. Nema fudbalske zemlje, koja ne prepoznaje vaše igrače.

Uvek ste bili poznati po fudbalskim virtouzima i prefinjenim umetnicima, koje su kopirali širom sveta”, rekao je Čeferin na svečanosti FSS-a u Narodnom pozorištu, u Beogradu.

On je dodao, da je sve to bilo moguće, zahvaljujući izvanrednom radu Saveza.

“Još pre osnivanja Saveza, Bačka iz Subotice, Šumadija Kragujevac i BSK, udarili su temelj, naravno, nijedna priča ne može da prođe bez Partizana i Crvene zvezde, finaliste 1966. i osvajača Kupa sampiona 1991. godine i svetske titule. Ovo rivalstvo, jedinstveno i neponovljivo, davno je prevazišlo granice same igre. Tada i kvalitet često prevazilazi mogućnosti. Šta je život bez emocija? Samo prave zemlje imaju takva rivalstva kao što su Real – Barselona, Juventus – Inter, Junajted – Liverpul, Seltik – Rendžers, i za mene Olimpija -Maribor”, rekao je Čeferin.

Beograd, 20. decembra 2019. – Prvi covek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Ceferin daje izjavu Tanjugu na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

 

On je posebno zahvalio predsedniku FSS-a Slaviši Kokezi, njegovom prethodniku, Tomislavu Karadžiću, a posebno “svojoj desnoj ruci”, Zoranu Lakoviću, za koga je rekao, da je jak ambasador Srbije u sedištu Uefe, u Švajcarskoj.

“Na kraju, moram spomenuti i same igrače koji su pisali istoriju srpskog i svetskog fudbala. Uz veliki rizik da nekoga ispustim, počev od Moše Marjanovića i Tirnanića, preko Mitića i Bobeka, Bore Kostića, Šekularca, Galića, Vasovića, Milutinovića, Ćurkovića, Džajića, Pižona Petrovića, do nesto mlađih, Piksija Stojkovića, Siniše Mihajlovića, Sava Miloševića, Dejana Stankovića, Nemanje Vidića, BranisIava Ivanovića, Kolarova, Matića i Tadića”, rekao je Čeferin.

On je pomenuo i velike srpske trenere: Miljanića, Boškova, Antića, Boru Milutinovića

“Rezultati su priča za sebe. Srbija je osvajačc EP-a za mlade u Litvaniji, a posle je ponovila uspeh Čileanaca i postala svetski prvak. Ali, fali vam jedno tamičenje – Evropsko prvenstvo. I kao predsednik Uefe, kažem vam da vas čekamo, u martu imate mogućnost da se plasirate kroz baraž, vi to zaslužujete, znam da je potrebna i sreća, ali sreća prati hrabre. Srećan vam jubilej i neka dugo živi srpski fudbal”, zaključio je Čeferin, koji je predao posebnu plaketu Uefe, Kokezi.

Kokeza je Čeferinu i Lakoviću uručio posebna priznanja FSS-a.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos