Berlin: Na Božićnom marketu, nije pronađeno ništa sumnjivo

Foto: Tanjug/AP

Berlinska policija nije pronašla nikakav opasan predmet, tokom pretrage božićnog marketa, na trgu Brajtšajdplac, koji je bio meta terorističkog napada 2016. godine.

Kordon policije napustio je trg sinoć oko 22.00 časa, a naknadno su otvorene za saobraćaj i okolne ulice, javili su njemački mediji.

Policija je legitimisala dva sumnjiva muškarca, a ime jednog od njih je slično imenu potencijalno opasnog islamiste, za kojim su SAD izdale potjernicu.

NTV i DPA javljaju da niko nije priveden.

Police cordon off the area of Berlin Christmas Market at the Gedachtniskirche, in Berlin, Saturday, Dec. 21, 2019. (Gregor Fischer/dpa via AP)

 

Policija je, podsećamo, sinoć evakuisala Božićni market, na trgu Brajtšajdplac i uvela posebne mjere, nakon dojave o mogućem sumnjivom predmetu.

Osim trga, policija je evakuisala i obližnju crkvu, a zbog specijalne operacije, zaustavljeni su vozovi na obližnjoj stanici.

List “Di velt” objavio je ranije, da su dva sirijska državljanina privedena, od kojih je jedan povezan sa “Islamskom državom”, dok su SAD za drugim raspisale potjernicu.

Police cordon off the area of Berlin Christmas Market at the Gedachtniskirche, in Berlin, Saturday, Dec. 21, 2019. (Gregor Fischer/dpa via AP)

 

Božićni market, na trgu Brajtšajdplac, bio je meta terorističkog napada Tunižanina, Anisa Amrija, 2016. godine. On se kamionom zaletio u market, kada je poginulo 12 ljudi, a 48 povrijeđeno.

Italijanska policija kasnije ga je ubila, nakon što je pobjegao iz Njemačke.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos