SAD su, u ex-YU, koristile snage od kojih je nastala Al Kaida!

Foto: Informer

Švajcarska obaveštajna federalna služba, objavila je dokument u kom navodi, da su SAD, u ratu u bivšoj Jugoslaviji, koristile iste one paravojne snage, uz pomoć kojih su prethodno ratovale protiv Sovjetskog Saveza u Avganistanu, pišu “Večernje novosti”.

Te snage će kasnije poneti ime islamističke terorističke mreže Al Kaide, a na istim temeljima su se kasnije razvile i ostale terorističke organizacije militantnih muslimana, kao što je Islamska država, navodi se u dokumentima švajcarske službe za koje beogradski dnevnik, Večernje novosti, kaže da su upravo dospeli na svetlo dana.

U dokumentima se navodi, da su politička i medijska propaganda, koji su služili kao okvir za rasparčavanje bivše Jugoslavije, u međuvremenu dobro istraženi.

Ono što situaciju razlikuje od, recimo, rata u Iraku, jeste činjenica da brojni mediji i komentatori do danas nastoje da odbrane tadašnje zvanične verzije o okolnostima, pod kojima se odvijao rat u bivšoj Jugoslaviji.

U dokumentima se, između ostalog, podseća i na slučaj masakra na sarajevskoj pijaci “Markale”, za koji su prvobitno bile optužene snage bosanskih Srba, dok su kasnije u tom, kao i u nekim narednim slučajevima, oficiri misije UN u Bosni, zaključili da su zločin najverovatnije sprovele bosanske/muslimanske vojne snage, prema sopstvenom stanovništvu.

Švajcarci, kako prenose “Novosti”, ukazuju na to da se u ratnoj strategiji ovaj zahvat naziva “napadom pod lažnom zastavom”.

U dokumentima se navodi spisak propagandnih primera, kojima su mediji stvarali okvir za rat u Jugoslaviji i kojima su duboko uticali na javno mnjenje o suštini i karakteru tog sukoba.

U dokumentima se pod takvim primerima pominju “srpski logor smrti Trnopolje”, “Markale”, kao i Srebrenica, za koju se navodi, da je “najtužniji vrhunac rata u Bosni”.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos