Turpeinen: Nad Srbima je izvršen genocid!

Nad Srbima je, tokom prošlog veka izvršen genocid, a lažne optužbe da su činili zločine u vreme raspada Jugoslavije, deo su kampanje velikih sila, kako bi opravdale svoje osvajačke ciljeve, izjavila je finska profesorka i nekadašnja funkcionerka finskih socijaldemokrata, Pirko Turpeinen.

Turpeinen, koja je bila i stručni saradnik u Komisiji za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava Saveta Evrope, rekla je u intervjuu, za portal Vesti-online, da je “slučaj Račak” bila samo jedna u nizu provokacija nad srpskim narodom.

Ona je najavila, da će njena naredna knjiga biti “istorija holokausta i genocida nad Srbima, kako tokom Drugog svetskog rata, tako i u vreme ratova devedesetih i NATO okupacije Kosova”.

“Na poziv Slobodana Miloševića, da pošalju stručan tim koji bi utvrdio okolnosti stradanja pojedinaca u Račku, finsko Ministarstvo spoljnih poslova je, iz nekog razloga, imenovalo Helenu Rantu, koja nije bila kompetentna da utvrdi činjenice. Njena odgovornost je, u stvari, bila da poruči autopsijske izveštaje koje su sačinili patolozi, ali ni to nije uradila. Umesto toga, ona je rekla ono što joj je instruisano da kaže od finskog i nemačkog ministarstva spoljnih poslova”, rekla je Turpeinen.

Prema njenim rečima, Račak je napravljen, jer su SAD i Nemačka sa drugim NATO zemljama, planirale da okupiraju čitavu Jugoslaviju, što tadašnji predsednik Slobodan Milošević, kako kaže, nije prihvatio.

“Podsetiću da su zemlje, članice NATO-a, prethodno ekonomskim sankcijama već ucenjivale Jugoslaviju i te ucene su trajale od 1992. Međutim, zemlja je opstajala. Zato države NATO-a nisu više videle alternativu svom planu, osim da fizički osvoje prostor bombardovanjem. SAD su htele da naprave vojnu bazu na Kosovu i to su i uradile”, rekla je ona.

Upitana, da li je čula da je na Kosovu jedan Srbin osuđen zbog negiranja navodnog zločina u Račku, Turpeinen je rekla, da je to ne čudi, jer na Kosovu i ne postoji pravno društvo, a zločini prolaze nekažnjeno.

“Sud za zločine OVK u Hagu, ne funkcioniše dobro. Zapravo, etničko čišćenje Srba se nastavlja i nije ni čudo što negiranje istine dominira u ovom slučaju”, rekla je Turpeinen.

Kako je rekla, ima puno naučnih dokaza i knjiga koje prenose istinu, ali preovlađuje propaganda medija NATO-a, koja je stigla i u filmsku industriju, literaturu i sport.

“Srbima je potrebno da se čuje njihova strana, kroz filmove. poput onog o Jasenovcu ili nastupa uglednih ličnosti, kao što je Nobelovac, Peter Handke. Nikada nije prekasno da istina pobedi”, zaključila je Turpeinen.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos