KSS: Sonja Petrović i Bogdan Bogdanović najbolji u 2019. godini

Foto: Tanjug

Košarkašica Ðirone, Sonja Petrović Vasić i Bogdan Bogadnović, iz Sakramento Kingsa, proglašeni su za najbolje u 2019. godini, u izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Oni su dobili najviše glasova od 36 sportskih novinara u zemlji, a zbog obaveza u klubovima, priznanja umesto njih primile su majke, Nevenka Petrović i Koviljka Bogdanović.

“Najiskrenije hvala na izboru, za mene je ova godina bila veoma teška i činjenica da sam bila u kokurenicji mi veoma znači. Hvala saigračicama, trenerima, kao i porodici, što su pomogli da sve ove probleme lakše iznesem. Hvala KSS-u, koji je pomogao u oporavku. Nadam se da će 2020. godina biti još bolja”, rekla je Sonja Petrović, preko video poruke.

Beograd, 24. decembra 2019. – Predsednik Kosarkaskog saveza Srbije Predrag Danilovic na novogodisnjem koktelu KSS-a. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

 

Istim putem obratio se i najbolji košarkaš Srbije za 2019. godinu.

“Hteo bih svima da se zahvalim na izboru za najboljeg košarkaša Srbije. Hvala svima koji su glasali iz KSS-a i novinarima. Velika mi je čast i zadovoljstvo. Veliki pozdrav iz Amerike”, poručio je Bogdanović, preko video poruke.

Posebno priznaje KSS-a, dobio je basketaš, Dušan Domović Bulut, koji je proglašen za najspektakularnijeg basketaša sveta, od strane FIBA-e.

“Zahvalio bih se na vrednom priznaju, ali moram da se zahvalim saigračima, bez kojih ne bi bio ovde i mašineriji KSS-a, bez čije pomoći ne bismo mogli da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Želim sreću muškoj i ženskoj selekciji, na kvalifikacijama za OI”, rekao je Domović.

Beograd, 24. decembra 2019. – Predsednik Kosarkaskog saveza Srbije Predrag Danilovic dodeljuje specijalno priznanje Dusanu Bulutu igracu 3×3 na novogodisnjem koktelu KSS-a. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

 

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS), Predrag Danilović, izjavio je da je ove godine ponosan što je ženska reprezentacija osvojila evropsku bronzu, a basketaši ponovo titulu kontinentalnog prvaka.

Danilović je, sumirajuići godinu na dodeli nagrada KSS-a, poručio da očekuje da muška i ženska selekcija, na svom terenu, izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

“Ponosan sam na to, što su devojke osvojile bronzu na EP-u, a momci u basketu 3×3 osvojili EP i plasirali se na OI. Nadam se da ćemo i sa ove dve reprezentacije biti na OI”, rekao je Danilović, u hotelu Kraun plaza.

Beograd, 24. decembra 2019. – Predsednik Kosarkaskog saveza Srbije Predrag Danilovic na novogodisnjem koktelu KSS-a. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Danilović je apostrofirao to što je Srbija bila dobar organizator EP-a za žene.

“Sledeće godine nas očekuju dva bitna turnira. Ove godine smo bili domaćini EP-a za žene u tri grada, što je posle EP-a za muškarce 2005. godine, bio najsloženiji posao”.

On se zahvalio državi, bez čije pomoći, kako je naglasio, KSS ne bi bio u stanju da se kandiduje za predolimpijski turnir.

Beograd, 24. decembra 2019. – Igraci Igor Rakocevic, Marko Zdero (3×3), Dusan Domovic Bulut (3×3) i Bojan Popovic na novogodisnjem koktelu KSS-a. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

 

Generalni sekretar, Zlatko Bolić, pozvao je javnost da pruži podršku, na putu ka Tokiju.

“Sledeće godine imamo dosta aktivnosti, krećemo već od ženskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, od 6. do 9. februara, u Beogardu. Molio bih vas da nam pomognete, da se svi potrudimo da muška i ženska selekcija odu na OI u Tokiju. Mislim da bi to bilo jako lepo, da Srbija u košarci ima tri predstavnika u košarci”, rekao je Bolić i zahvalio se KSS-u na poverenju da dobije funkciju.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos